REKLAMI GEÇ

KOCA MEKTEP DENİZLİ LİSESİ

10 Ekim 2017 Salı

Geçtiğimiz hafta Pamukkale Kaymakamı Sayın Hayrettin Balcıoğlu’nun davetiyle ilçe jandarma komutanı, ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürleri ve diğer katılımcılarla birlikte servis ve okul güvenliği, obezite, sağlıklı okul, sigara ve teknoloji bağımlılığı, kan bağışı gibi sosyal sorumluluk projeleri ile hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi gibi konular üzerinde istişarelerde bulunmak üzere üç saati geçen bir toplantı yaptık.

Müdür yardımcısı iken; Şerif Ali Cengiz hocamızın emekli olmasından sonra Denizli Lisesi Müdürü olan Mustafa Sizhan bizi aşağıda kapıda karşıladı ve bir öğrenci nezaretinde; toplantının yapılacağı salona çıktık. Kapıdan adım attığımız andan itibaren okulun tarihi bir yapı olmasının etki alanına girdik.

Geçtiğimiz koridorda genelde 11. sınıfların şubeleri yer alıyordu. Bilahare salona geçtiğimizde; devasa bir odayla karşılaştık. Yan yana oturduğumuz ve aynı zamanda inşaat mühendisi olan Yeşilay Başkanı Bünyamin Yakar’a sorduğumda; taban ile tavan yüksekliği arasındaki mesafenin takriben ve tahminen 6 ila 7 metre olduğunu söyledi.

Yeni yapılan binalardaki odaların tavan yüksekliğinin yerden yaklaşık üç metre civarında olduğunu düşündüğümüzde; iki misli ve daha fazla bir farkın olduğu meydana çıkıyor.(Hele bir de yeni inşa edilen bir binanın asma katındaysanız elinizi uzattığınızda tavana değmeniz işten bile değil.)

Twitter ve facebook hesabımda yayınladığım resme bakılacak olursa; toplantı salonunun ihtişamını sizler de göreceksiniz. Hasılı; Koca Mektep Denizli Lisesi buram buram tarih kokuyor.

Bunları niye mi yazıyorum? Bir ara Denizli Lisesi’nin yıkılması gündeme gelmiş ve fakat tepkiler üzerine vazgeçilmişti. Zaten Anıtlar Kurulu’nun buranın yıkılmasına izin vermesi mümkün değil.

Bir ara aslına uygun olarak restore edilip başka bir resmi kurum olarak kullanılması fikri ortaya atılmıştı.

İçinde bulunduğumuz zaman diliminde bu konuda herhangi bir fiili çalışmanın olduğunu duymadım. Ancak; fikrimi soracak olursanız; öğrenciler açısından herhangi bir hayati tehlike arz etmedikçe; Koca Mektep Denizli Lisesi’nin aslına uygun bir şekilde muhafazasından yanayım. Şu anda 1500’den fazla öğrencinin, 100’den fazla öğretmenin görev yaptığı Denizli’nin en büyük Anadolu Lisesi, umarım daha uzun yıllar eğitim-öğretim hayatına devam eder ve ışığı sönmez.

Denizli Lisesi emekli sanat tarihi öğretmeni Sayın Hikmet Zeybekdemir yardımcı hocamızın; Mehmet Dündar’ın müdürlüğü zamanında üstün gayretlerle düzenleyip hazırladığı ve Ata’mızın 4 Şubat 1931’de ziyaret ettiği sınıfta 29 Ekim 1993 tarihinde açılışı yapılan Cumhuriyet Eğitim Müzesi’ni gezememiş olmanın üzüntüsünü yaşadım.

1932’den beri mezun veren Denizli Lisesi’nin geleneksel keşkek gününde (davet edilirsek) buluşmak üzere.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı