REKLAMI GEÇ

KURBANLIKLAR 590 VEYA 750 LİRA

31 Temmuz 2018 Salı

Kurban ibadetini yerine getirmek artık çok kolay. Hem yapılacak işlemler; hem de fiyatlar açısından.

Kızılay; bu seneki kurban hisse fiyatlarını deklare etti. Buna göre; bir kişi; kurbanının Türkiye sınırları içinde kesilip dağıtılmasını isterse büyükbaş hayvanın bir hisse bedeli olarak 750 lira ödeyecek.

Kurbanının Yurt dışında kesilip dağıtılmasını isteyenler için ise bir hisse bedeli 590 lira. Yurt içi ile yurt dışı kurban hisse bedellerinin farklı olması; yurt dışında kurban kesilecek ülkelerdeki hayvan fiyatlarının daha düşük ve uygun olmasından kaynaklanıyor.

Kurban bedelini nakit para olarak ödemek şart değil. Arzu edilirse kredi kartı da kullanılabiliyor.

Kurbanlık hayvanlar Et ve Süt Kurumu’nun Denizli kombinasında kesiliyor. Türkiye’deki tüm Et ve Süt Kombinaları Kurban Bayramı’nda sadece ve sadece Kızılay için kesim yapıyor.

Kesimler; noter, veteriner hekim ve din görevlisinin nezaretinde vekalet verenlerin isimleri tek tek okunarak gerçekleştiriliyor. Bu esnada bir kameraman da kayıt yapıyor.

Özel bir yöntemle ve hijyenik şartlarda yapılan kesim sonrasında; etler önce dinlenme odasına ve sonra da soğuk hava deposuna alınıyor ve belli bir müddet sonra işlenerek kuşbaşı ve kıyma kavurması haline getirilip; raf ömrü 18 ay olan konserve kutularına vakumlanarak konuluyor ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Biz Kızılay Denizli şubesi olarak ne kadar çok vekalet alabilirsek; bize teslim edilen kuşbaşı ve kıyma kavurmaları da o kadar fazla oluyor. Bu yüzden alacağımız vekalet sayısı çok önemli.

Valiliğin arka çaprazında bulunan 15 Mayıs Mahallesi, 556 sokak, numara 18 adresindeki dernek binamıza gelmeniz şart değil. Yaşlı ve hastaların evlerine; iş yoğunluğu çeken işyeri sahiplerinin de iş yerlerine giderek vekalet alabiliyoruz.

Sizlere bir telefon kadar yakınız. Kızılay Denizli Şubesi’nin sabit telefonu: 0 258 264 43 43… Ayrıca cep telefonlarımızdan ve sosyal medya hesaplarından da bize ulaşabilirsiniz.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı