REKLAMI GEÇ

VİZYONER’17

17 Ekim 2017 Salı

Bundan önceki “Vizyoner” etkinliğine Twitter’da küresel kamu politikalarından sorumlu olup; devlet ve hükümet yetkililerini Twitter ile ilgili bilinçlendirmekten sorumlu Colin CROWELL konuşmacı olarak katılmış ve ilgiyle dinlenmişti.

Bundan başka Turkcell Ceo’su Kaan Terzioğlu, Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman ARSLAN, TAV Havalimanları Ceo’su Sani Şener, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, İletişim Uzmanı Ali Saydam, Yıldız Holding’den Ali Ülker ve daha birçok önemli isim katılımcılara yeni ufuklar açmıştı.

Bu defaki etkinlikte ise; İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, THY Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Crytek Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Yerli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, Osmanlı Kahvecisi Yönetim Kurulu Başkanı Boğaçhan GÖKSU, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Özel, Yazar ve Ekonomist Alev Alatlı ve diğer birçok ünlü isimler bazen moderatör, bazen de konuşmacı olarak bizlere hitap ettiler.

11 ve 12 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen “Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye” ana temalı Vizyoner 17′ de “Niçin Dönüşüm”, “Nasıl Dönüşüm” ve “Ne’ye Dönüşüm” konuları geniş bir biçimde işlendi.

İlk akşam verilen mütevazı gala yemeğine iştirak eden Başbakan Binali Yıldırım Müstakil Sanayici ve İşadamlarına verilerle, rakamlarla ve esprilerle süslenmiş güzel bir sunum yaptı. “KDV iadelerinin zaman zaman geciktiğini biliyoruz, paramız olunca ödeyeceğiz işte” şeklindeki esnaf terminolojisi kullanarak sarf ettiği cümleler salondan büyük alkış aldı.

Denizli’den kimler yoktu ki? Büyük bir katılım sağlayarak Denizli şubesini başarıyla temsil eden başkan İsmail Biltekin, Genç MÜSİAD, önceki MÜSİAD Denizli şubesi başkanlarından Şahin Tin, Necip Filiz gibi isimler ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ sunumları ilgiyle takip eden zevat arasındaydı.

Özetleyecek olursak; bu seneki toplantıda enerji, savunma ve teknoloji sektörleri irdelendi ve gelecekte var olmanın en önemli unsuru olarak ortaya çıkan “dönüşüm” kavramı üzerinde duruldu.

3 bin kişinin katıldığını tahmin ettiğimiz Vizyoner’17; dünyanın en hızlı gelişim gösteren ülkelerinden birisi olarak; Türkiye’ye bir yol haritası çizdi. Dönüşüm yaşanırken öz değerlerin kaybedilmemesi gerektiği ifade edilerek, temelleri sağlam atılmış bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu vurgulandı.

THY’nin uluslararası yolcu taşıması bakımından dünyada en fazla uluslararası yolcu taşıyan 6.şirket olduğunu, Hindistan ve Çin’in uçuş hakkı vermekte zorluk çıkardıklarını, yapay zeka çalışmalarıyla yolcuların söyleşerek bilet alabileceklerini, check-in yaptırabileceklerini öğrendik.

İTO başkanının “robotların insanlaşıp, insanların robotlaştığı bir süreçte; tutunabilecekleri tek şeyin inançları ve değerleri olduğunu” belirterek; “Türkiye böylesi bir dünyanın en değerli ülkesi olabilecek iki büyük güce sahip. Birincisi jeopolitik konumu, ikincisi genç nüfusun düşünme ve yapabilme becerisi. Bu iki nitelik; geleceği anlayan, yarınları inşa eden bakış açısıyla birleştiğinde değişimi yöneten biz oluruz” tespiti hafızalarımızda yer etti.

İbrahim Çağlar’a göre; “Yeni dünya düzeninde 3 büyük kavram öne çıkacak.1-Teknolojinin büyük dönüşümü (sanayi 4.0) 2- Petrol, kömür gibi sonlu kaynaklardan nükleere ve güneş, rüzgar gibi sonsuz, sürdürülebilir kaynaklara yönelim.3- İnsanın kendisi. Bir yandan teknolojiyi üreten insan, bir yandan teknoloji tarafından dönüştürülüyor.”

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın çarpıcı mesajlarıyla yazıyı sonlandıralım:
“Hayalleri olan insanların idealleri olmalı.
İdealleri olan insanların planları olmalı.
Planları olan insanların gelecek hakkında fikirleri olmalı.
Bu fikirleri paylaşabilecekleri platformları olmalı.
Vizyoner, bir gelecek imajıdır.
Vizyoner; aynı zihinde hemfikir insanların birbirlerini inşa etme alanıdır.”
Bundan sonraki “Vizyoner’19” u iple çekeceğiz.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Nuri Özdeniz   -  Bağlantı 17 Ekim 2017, 11:05

Vizyoner proğramını özetlemişsinsiniz. Verdiğiniz Bilgiler için teşekkürler

İsmail Biltekin   -  Bağlantı 17 Ekim 2017, 10:02

Vizyoner 2017 amacına ulaşmıştır. Bir Vizyoner programı ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi. Yüreğinize sağlık Erdal abi..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı