REKLAMI GEÇ

YENİ DÜNYA ZULMÜ

29 Ocak 2018 Pazartesi

Özgürlük getiriyoruz.
Savaşlar…
Demokrasi getiriyoruz.
Ölümler…

Ne doymak bilmez bir hırs, nasıl bir aç gözlülük, ne bitmez planlarmış ki dünyanın dört bir tarafına uzanan kirli eller bunlar?

Dünya ne büyük paradokslar yaşıyor. Sen git Mayaları, Aztekleri, İnkaları yerinden et, canlarına oku, yurtlarına yerleş, Afrikalıları gemilerle taşıyıp köle yap, ardından dünyaya insan hakları, özgürlükler bilmem ne nutukları at, gri liste, kara listeler oluşturup ülkeleri çıkarlarına göre sırala. Karşı koyanları da dilediğin gibi cezalandır.

Ne tuhaflıklar yüzyılında yaşıyoruz. Kağıda bas mürekkebi adına dünya parası de, al dünyanın dört bir yanındaki şirketleri, toprakları, menkulleri, olmadı hayınları, iş birlikçileri.

Ne ilginç yaratıklarız.
Bizi var eden ne varsa yakıp yıkar, vurup kırarız. En iyi düşünen benim demeyi hastalık düzeyinde benimseriz. O düşünce için karşı koyan bin mi, yüz bin mi, milyon mu demez yok ederiz. Yalnız kalmışız önemli mi? Dediğim olsun kasalar dolsun yeter.

Hiçbir suç cezasız kalmaz, gibi beylik bir laf vardır. Bakalım dünya bir gün bu laf doğrudur diyebilecek mi? Bakalım kadim eski dünya, yeni dünyaya haddini bildirecek mi?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı