REKLAMI GEÇ

ARACIN KAÇ TEKERLİ OLDUĞU FARK ETMEZ, ATIN KENDİNİZİ DOĞAYA

6 Ekim 2017 Cuma

Bir AVM’ de dolaşırken sıkılmıyor musunuz? Mağazalar üstünüze üstünüze gelmiyor mu? Pazar günü çalışmaya zorlanan canı sıkkın elemanlar, bütün enerjinizi almıyor mu? Çocuğunuz sağa sola çekiştirip, alışveriş listenizde olmayan ve iki saat sonra kıymeti kalmayan eşyaları, sizden istemiyor mu?

O zaman kendinize ve ailenize bir iyilik yapın. Tıpkı 2006 yılı öncesi İlimizde hiç AVM yokken yaptığımız gibi kendinizi atın doğaya.

Örneğin; neresi derseniz, öncelikle bir bütçe çıkarmak lazım.

Bir AVM’de, pazar günü ne kadar para gider ilkin onu bulalım. Üç kişilik bir aileyiz. Tartışılmaz minimum yüz lira, yemek tutar. AVM’ler de yemek sonrası kahve ikram edilip muhabbet etmeniz beklenmez. Bu sebeple paramızla otururuz bir kafeye. Çocuğumuz kahve içmez, gelsin tatlı, gitsin su, kahve derken eklendi mi 50 lira. Sinemasız bir AVM günü düşünülebilir mi? Sinemadır, mısırdır derken yüz lira da oraya! Birkaç ihtiyaç (Üzerine beş saniye düşünsek almaktan vaz geçeceğimiz kıvamda) iki yüz elli lira da oraya uçtu mu? Aa yine bir sürü para gitti olduk 400 liralık. Sizi bilmem ama bu durum bende ve çevremde sıkça yaşanıyor.

Gelelim doğada gezme işinin bütçesine.
Ortalama Km.de 30 Krş. yakan bir araç (Umarım çok iyimser değilimdir) yaklaşık bir TL.ye üç km. yakıt gider. Yani 50 TL.lik yakıt ile 75 Km gidiş, 75 Km dönüş menzilimiz olur.

Denizli merkezden 75 Km’lik bir çap ile daire çizersek, nerelere gidebiliriz diye “Ultra Riders Serbest Sürücüler Motosiklet Kulübü”nde ki arkadaşlarıma sordum; Güney Şelalesi – Ulubey Kanyonu – Ağlayan Kaya (Hocanın Yeri) – Karacasu Afrodisias – Avşar Baraj Gölü Honaz Göz – Salda Gölü – Çivril Işıklı Gölü – Çivril Gümüşsu Şelalesi – Buldan Süleymaniye Yaylası – Kaklık Kel Oğlan Mağarası – Buldan Derbent Baraj Gölü -Çal Apollon Tapınağı-Çameli Elmalı – Kelekçi Beşoluk. Kefe Yaylası Honaz Saklıgöl- Bozkurt Karagöl- Kızıldağ Milli Parkı, Şarkikaraağaç/Isparta- Nikfer Bozdağ – Hisarköy Attuda – Beyağaç Karagöl- Kartal Gölü Topuklu Yaylası – Baklan Beşparmak Dağı ve Gölü -Sultanhisar Nysa Antik Kent.

İlk beş dakikada gelen cevaplar böyle. İyi ki 100-150 Km falan dememişim. Gezenti kulüp üyelerimiz döktürürdü hemen.

Peki, gezerken aç mı kalacağız? Bir de restorana girdik üç kişi. Geldi hesap en fazla yüz yirmi TL. Çay kahve, ikram tabi ki. Toplam rakam yüz yetmiş TL’yi buldu, yani kişi başı altmış TL civarında.

Ne görmedik?
Her an televizyonda, internette burnumuza sokulan tüketimi, canlı alışveriş yapma imkanını ve iki bin metrekare alanda yüzlerce insanı alışveriş yaparken göremedik. Ama merak etmeyin her hafta oradadırlar.

Ne gördük?
Yepyeni yerler, tarih, yeni insanlar, akan şelale, dingin bir göl gibi bir sürü güzellik.

Kazanç mı? Parasal olarak aradaki 100-200 TL fark önemli değil. Aslında yukarıdaki hesaplamalarda bu yazının ilginizi çekmesi içindi.

Asıl kazancın ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerçek kazanç yaşamdaki anlamınıza anlam katan, ailenizle birlikte zaman geçirebilmek değil mi? Veya eşinizin ve çocuklarınızın ya da aile büyüklerinizin mutlu olabileceği anları yaşamamız değil mi?

İşte asıl ve gerçek kazanç sizlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı