REKLAMI GEÇ

ÇOK SEVİYORUM AMA KORKUYORUM

13 Nisan 2018 Cuma

Herkese selamlar. Bu hafta neden bahsedeyim derken birden konu kendi kendine bulundu geldi. İşyerine gelen bir misafirim ilham kaynağı oldu.

Evet, misafirim aynı muhabbeti yapınca ilham kaynağım oldu ama genelde elimde, iş yerimde veya evimde motosiklet ekipmanlarımı görenler ile sohbetlerimiz aynı tarzda ilerliyor.

Kaskımı fark eden misafirim ile olan sohbetimiz;
-Aaa siz motorcu musunuz?
Evet
-Bende çok seviyorum
Öyle mi? Biniyor musunuz?
-Hayır korkuyorum.
Neden?
-Düşersem diye. Çok tehlikeli. Zaten bizim bir arkadaş motosiklet ile kaza yaptı bacağı kırıldı falan filan…

Siz her ne kadar bizim bilmediğimizi düşünseniz de evet motosikletin tehlikeli ve korkutucu olduğunun farkındayız. Ama aslında sizin bilmediğiniz; doğru ekipman, eğitimli ve bilinçli bir sürüş ile motosiklet harika bir ulaşım ve hobi aracı olduğu.

Madem öyle bir kaza muhabbeti de benden olsun.

Geçenlerde benim bir arkadaşım kaza yaptı omuzu kolu bir yerleri kırıldı, platin takıldı, motosikleti pert oldu, hastanede yattı. Ama alçısı çıkar çıkmaz pert olan 390cc’lik motosikletin yerine 500cc‘lik bir motosiklet aldı şimdi yollarda. (Behlül’e ve Murat’a kocaman birer geçmiş olsun buradan)

Değerli dostlar bir motosiklet meraklısının en sevmediği şey kendisine motosiklet kazalarından bahsedilmesi ve motosiklet kullanımının tehlikeli olduğu konusunda uyarılması haberiniz olsun.

Eğer illa bir uyarı yapmanız gereksiyorsa ekipmanı için uyarın, trafikte delilik yapmaması için uyarın. Tıpkı dört tekerlekli bir araçta emniyet kemerini tak, hatalı sollama yapma dermiş gibi…

Bir de motosikletli dostlarınızı gerçekten düşünüyor ve onları korumak istiyorsanız, lütfen direksiyon başında da bunu hatırlayın.

Bu haftalık bu kadar hafta sonu hava çok güzel bol gezili bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı