REKLAMI GEÇ

KASK TAK! KARİZMAYI ÇİZDİRME!

14 Temmuz 2017 Cuma

Genç arkadaşım; hiç üşenme. Zaten teknoloji, her an elinin altında. Efsane “Google” dedeye sor; “motor kazaları, videoları” diye … Sonra arkana yaslan ve kaza videolarını izlemeye başla, bakalım ne göreceksin. İstiyorsan önce komik olanlardan başla sonra dozajı artır. Kendini kazaya karışanların yerine koy bakalım, yüreğin ne kadar dayanacak?

Evet kask sıcakta terletiyor, saçları bozuyor, o havalı motorun üstünde yakışıklılığın pek de fark edilmiyor. Ama kafanı beynini koruyor canım arkadaşım, daha ötesi var mı?

Yurt dışında yayınlanan birkaç kask ikaz reklamını paylaşıyorum sizlerle.

Hep aynı soru. Hangisi daha cool (güzel/ karizmatik) diye yazmış adam? Hadi aynı soruyu ben sorayım: Sizce hangisi daha karizmatik, kazaya kasksız karışıp, bu hale gelmek mi? Yoksa kafada kask motosikletle gezinmek mi?

Kasklar da artık eskisi gibi değil, testleri var, derecelendirmeleri var. Aç bak “sarp testi” sitesine istediğin bilgiyi al. O testlerde 5 yıldız almış (250 -300 TL’lik) kasklar var. Maddi durum bahane değil, yani; binilen motosikletlerin fiyatına bakarak.

Kaskların teknolojisi çok gelişti (1300-1500 gr. aralığına kadar) ağırlıkları düşürdüler. Havalandırma kanalları eskisine göre çok daha verimli. Terleme en aza inmiş durumda. Her kaska uyan evrensel buğu önleyiciler var.

Her ne kadar profesyonel eğitimciler tavsiye etmese de istersen müzik dinleyebildiğin sistemler bile var. Renk renk, desen desen modelleri var. Sen yeter ki kask takasın diye. Daha nasıl pazarlansın arkadaş, tak işte!

Ben, hala ikna olmadım diyorsan, internetteki testler güvenilir değil diyorsan, evde yapabileceğin bir test var ölümcül. Kendimize bir duvar buluyoruz, o duvardan üç – beş adım geri gidiyoruz, kafayı öne eğip tüm gücümüzle duvara kafamızı çarpıyoruz. Bu test sonrası kendinize geldiğiniz de (sanmam da, umarım kendinize gelirsiniz) koşma hızınızın maksimum (5-10 km.) olabileceğini düşünerek (20-30 40……80-90 km.) Hızlarda neler olabileceğini düşünün.

Artık bilgiye ulaşmak çok daha kolay ve devletimizin kurumlarının da bu tip konularda bilinçlendirme çabası oldukça fazla. Kulak verip, kurallara uyup, çok şeyi değiştirebiliriz. Özetle; YAŞAMAYA DEVAM EDERİZ KARDEŞİM!

Hepinizi saygı ile selamlar kazasız belasız sürüşler dilerim…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı