REKLAMI GEÇ

KURALLAR VE BİZ…

22 Aralık 2017 Cuma

Bu kural dediğimiz şey aslında bebek doğduğunda nazarlık gibi yanına takılıyor fakat biz bir yanımıza takmıyoruz.

Şehir içi hız limiti 50km/s, kaldırıma araç çıkarma, kırmızıda geçme, duran arabaları önünden karşıdan karşıya geçme, yayalara yol ver derken kurallar listesi uzayıp gidiyor.

Peki, kurallar bizim için ne ifade ediyor bir ele alalım.

Kırmızı ışık ihlali yapan bir araç karşıdan karşıya geçen ilkokul öğrencisi A. S.’ye çarptı gibi bir haberi mutlaka okumuşsunuzdur.

O öğrencinin evladınız, kardeşiniz ya da bir akrabanız olduğunu düşünün. Çarpan kişi olduğunuzu düşünün.

Yetişmeniz gereken bir yere giderken basit bir ışık ihlaliydi değil mi? Peki sonuç basit mi?

Başka bir örnek Denizli İzmir istikametinde ilerleyen 20 xx 0001 plakalı araç hatalı sollama sonucu feci bir kazaya sebep oldu. Bu haberi de birçok defa okumuşsunuzdur.

Yine kazanın bir tarafında olduğunuzu hayal edin veya bir sevdiğinizin bu olayda yer aldığını düşünün.

Çok acı değil mi?

Oysaki tatile giderken altınızdaki lüks araçla biraz hız yapmak istediniz dur bakayım düz çizgi ama hemen sollar kamyonun önüne girerim diye düşündünüz. Arabam tank gibi mermi gibi diye övünüyordunuz. Ama sonuç perişan bir aile, yitip giden hayatlar.

Evet, kaderci de olunabilir. Ama yüce yaratanımızın bize bahşettiği aklı kullanmayıp yaptığımız yanlışlara kaderciliği ortak etmeye çalışmak bence kendini kandırmaktan başka bir şey değildir.

Ayrıca kurallara uymak aslında kolaylıktır.

Mesela 2 şeritli bir yolda, 3. şeridi ben daha önce geçeyim uyanıklığı ile oluşturmak öne doğru basıp aracın burnunu başkasının hakkı olan yola sokmaya çalışmak, size yol verilmemesi sebebi ile strese girmenizi, rezil olmanızı, kavgaya karışmanızı, kazaya sebep olmanızı ve birçok arabanın sizin oluşturduğunuz sıkışıklık nedeni ile gecikmesine yol açmaktır. Sakince sıranızın gelmesini beklemek tüm bu ihtimallerden sizi uzak tutarak, medeni ve bencil olmayan bir insan olduğunuz gururunu size yaşatmaz mı?

Her nasıl evde evlatlarımıza onların iyiliği için kurallar koyarak bunlara uymasını istiyorsak, kendi iyiliğimiz için bizlerin de kurallara uyması gerekmez mi?

Bu arada genç arkadaşlarıma bir not; araçlar ile yapmış olduğunuz ve çok havalı olduğunu düşündüğünüz hareketler var ya. Size söz veriyorum akıl sağlığı yerinde olan bir birey iseniz fazla değil 3-4 yıl içeresinde bu hareketler size çok saçma gelecek.

Son olarak kurallara uymayanlara acımayalım çünkü bu insanlar sizin canınıza kast eden bireylerdir hiç üşenmeden şikâyet edelim.

Kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı