REKLAMI GEÇ

BU PAZAR SAAT KAÇTA KALKTINIZ?

27 Ekim 2017 Cuma

Sizi bilmem ama ben saat 07.00’de ayaktaydım. Çünkü mükemmel bir gezi plandık. Toplam 490 km gezimizin içinde 3 tane göl ve 1 tekne gezisi vardı.

Geçtiğimiz hafta bahsetmiştim, bu hafta sonu hava güzel olduğu için birçok motosikletliyi yolda görebilirsiniz diye. Dışarıda olanlar mutlaka görmüştür, her yönde gruplar halinde seyahat eden motosikletlileri.

Biz de önceden özen ile hazırladığımız bir program yaptık. Yol gidiş geliş toplam 490 km olunca hali ile erkenden kalkıp yola çıktık.

Yani pazar günü evde sallana sallana kalkıp saat 10:00’da kahvaltısını eden ortalama pazar keyifçisi birisini baz aldığımızda, biz yaklaşık 100-150 km yolu çoktan almış ve Salda gölünde manzaraya karşı çay içiyorduk diyebilirim. Rüyanızda görmüyorsanız böyle programlara katılmak için uykudan biraz fedakârlık yapmak zorundasınız.

Neyse dönelim geziye;
Sırası ile Salda Gölü, Burdur Gölü ve Karacaören Baraj Gölü’nü kapsayan gezimizin, son durağı olan Karacören’de yaklaşık 2-3 saat zaman geçirerek geri döndük.

Aslında bu göllerin hepsi birbirinden değerli fakat ben sizlere daha bilinen Karacaören Baraj Gölünden bahsetmek istiyorum.

Dostlar, mutlaka gezi planlarına koymanız gereken bir yer. Cennetten bir parça orası. Yeşil genç çam ormanları gölü çevreleyerek insanların izini mümkün olduğunca kapatmış.

Biz rota olarak Burdur Bucak yolundan inerek, Bucak içeresinden Isparta Antalya yoluna bağlanmayı tercih ettik. Bağlantı noktasından yaklaşık 3-4 km sonra Karacaören HES 1, ardından yine yaklaşık olarak 1-2 km sonra da Karacaören HES 2 bulunmakta.

Karacaören HES 1’de bir tane tesis bulunuyor, Saklıgöl Evleri Hobby Kulüp diye bir tesis. Çadır evler ve Bungalovlar olmak üzere iki tipte çok şık evler yapmışlar. İşletme olarak ise ortalama bir yer.

Bu tesis size çeşitli imkanları temin ediyor. Bu imkanlar şöyle 5.8 km’lik bir tekne gezisi (HES 2’de) 6 Km’lik kano gezisi ve 20 km’lik bisiklet veya yürüyüş parkuru.

Zaman ve enerji kriterlerini değerlendirip biz tekne gezisini tercih ettik.
Tekne gezisi gölün oluşturduğu bir kanyonun içerisinde yaklaşık olarak 45 dakika sürüyor. Fiyatı 35 TL ama grup indirimi yapıyorlar.

Yazıma fotoğraf ekledim; çünkü ne kadar anlatsam nafile bence güzel havaların iyi kötü devam ettiği şu günlerde havanın sıcak olduğu bir hafta sonunuzu mutlaka buraya ayırın.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı