REKLAMI GEÇ

BAḠIRSAK PARAZİT YAPMASIN

25 Temmuz 2016 Pazartesi

Bağırsak parazitleri (kurdu) yaygın görülür ve sağlığı olumsuz etkiler.

Günlük hayatımızda parazitlerden uzak durmak mümkün değildir. Su, hava,  yiyecekler gibi birçok yolla vücuda alınır. Buna karşın, parazitler sindirim sisteminin güçlü olduğu, temiz ve sağlıklı bağırsaklarda yaşayamazlar.

Parazitler, mide asidinin düştüğü, bağırsak florasında iyi huylu bakteri dengesinin azaldığı, kan ve lenf dolaşımının az olduğu, toksinlerin ve şekerin bol olduğu ortamlarda yaşarlar. Parazitlerin bağırsakta yaşamasıyla beraber, sindirim sistemindeki bozulan denge sağlık sorunlarına neden olabilir; astma, allerji, halsizlik, cilt altında bezeler, eklem ağrıları, göz iltihaplanmaları, karın ağrısı, spastik kolon, şişkinlik, otizm, konsantrasyon ve hafıza bozukluğu, açıklanamayan demir eksikliği, kanser gibi.

Normalde, dışkı testinde parazitin türü belirlendikten sonra, antibiyotik ya da etkene uygun ilaçlarla tedavi edilirler.

Çeşitli sağlık sorunlarına neden olan bu parazitleri ilaçlarla birden öldürmek doğrumudur?

Parazit hastalığına neden olan en büyük etken sindirim sistemi problemidir. Öncelikli olarak bu sorunu çözmeden parazitleri öldürmek sorunu çözmez. Aksine, her ölen parazit yerine daha dirençli yeni parazitlerle sayısını arttırarak çoğalır. Ölen bakterilerden kalan bakteri atıkları, bağırsak için zararlı olan bakterilerin sayısının artmasına yol açar. Bu da bağırsak florasının dengesinin daha da bozulmasına neden olur. Vücudun savunma sistemini zayıflatarak iltihaplı hastalıklara neden olabilir.

Ölü bakteri atıkları, karaciğere geldiğinde burada safra taşının oluşmasına neden olur. Safra taşı sadece safra kesesinde değil, karaciğer içinde de olur.

Neler yapılabilir?

Sindirim sistemi güçlendirilmeli. Bunun için profesyonel yardım alınmalıdır.

Bağırsak florasının iyileştirilmesi; prebiyotik, örneğin; deniz veya Himalayan tuz ve filter edilmiş suyla mayalanmış sebzelerin yenilmesi. Kalitesi iyi ve sayısı yüksek probiyotiklerin kullanılması. Probiyotikler canlı bakteriler olduğundan buzdolabında saklanmalı. Probiyotik alırken ürünün mutlaka serin veya buzdolabında saklandığından emin olmak gerekir.

Şeker ve şekerli gıda tüketiminin azaltılması.

Taze ezilmiş sarımsak, karanfil çiğnenmesi veya karanfil tozunun yenilmesi, taze-kavrulmamış kabak çekirdeği, yeşil ceviz tentürü, pelin otu yağı kullanımı parazitleri temizler.

Lenf dolaşımını arttıracak masaj veya çıplak ayakla taşlar üzerinde dolaşılması ve diyafram nefesi iç organların kan dolaşımını arttırarak toksinlerin atılmasını sağlar.

Düzenli egzersiz ve uyku kalitesinin arttırılması, savunma sistemini güçlendirerek parazitlere karşı vücudun direncini arttıracaktır.

Parazitsiz bir hayat düşünülemez. Bundan korunmanın en iyi yolu yaşam tarzı değişikliği, doğru beslenme ve sindirim sisteminin güçlendirilmesidir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı