REKLAMI GEÇ

BİR MUZ DOKTORU SİZDEN UZAK TUTABİLİR

30 Nisan 2018 Pazartesi

Muz Dünya’da en çok bilinen ve en çok sevilen meyveler arasındadır. Zengin vitamin ve minerallere sahip olması nedeniyle yenir yenmez vücutta enerji seviyesini arttırır.

Muz elmadan daha fazla protein, fosfor, vitamin A-B-C, bakır, karbonhidrat, şeker, lif, demir, potasyum ve diğer mineralleri içerir.

Yapılan araştırmalarda vücuttaki birçok hastalığa iyi geldiği tespit edilmiştir.
Örneğin, 2 tane muzun tüketilmesi 90 dakika yapılan ağır egzersiz sırasında harcanan enerjiyi karşılamaya yeterli olacağı da gösterilmiştir.

Muz kasların gevşemesinin yanı sıra, içerdiği sinir sistemini yatıştıran ve mutluluğu arttıran maddeden dolayı (tryptofan) depresyon, stress, adet öncesi gerginlik gibi duygusal değişimlere de destek olur.

İçerdiği organik demir, kan yapımını uyararak kansızlığın önlenmesine yardımcı olur.

Yüksek potasyum, düşük sodyum değerleri nedeniyle kan basıncının düzenlenmesine, kalp hastalıkları riskinin ve stresin azalmasına yardım eder. Uyanıklığın ve konsantrasyonun artmasına katkıda bulunarak öğrencilerin akademik performansını arttırdığı da çalışmalarda gösterilmiştir.

Yüksek lif oranı kabızlık, şişkinlik sorununa yardımcı olur. Olgunlaşmamış yeşil renkli muz ishali durdurur.

Midedeki yüksek asidi nötralize ederek mide yanmasını azaltır.

Muzun içerdiği vitamin B6, B12, magnesium ve potasyum, sigara bırakmak isteyenlerde nikotin bağımlılığının azalmasına neden olarak sigara bırakmayı kolaylaştırır.

Akşam içilen muz çayı uykusuzluk problemlerine iyi gelir. Bir tane organik olgunlaşmış muzu kabuğuyla beraber, küçük parçalara keserek kaynayan yarım litre suyun içine koyup,10 dakika çok kısık ateşte pişirin. Arzuya göre, bir miktar tarçın eklenebilir. Akşam bir su bardağı muz çayı içerek uykusuzluk probleminizi azaltabilirsiniz.

Kilo verme probleminiz, insülin direnciniz ve muza alerjiniz yoksa, günde bir tane düzenli muz tüketimi, içerisindeki yüksek lif, vitamin ve minerallerden dolayı kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayarak sağlınıza olumlu katkıda bulunacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı