REKLAMI GEÇ

DEFNE YAPRAĞININ BİNLERCE YILLIK GERÇEĞİ

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Akdeniz Bölgesi’nin bitki örtüsü içinde çalılık ve ağaç olarak yetişen defne, kokusu ile yüzyıllardır insanlığı büyülemiştir. Kozmetikte ve yemeklerde kullanılan defne, sağlık amaçlı şifa bitkileri arasında yer almaktadır.

Defne yaprağının bakteri öldürücü, iltihap kurutucu gücü, kemik erimesini (osteoporoz) önlemesi, kanser ve şeker hastalığı riskini azaltıcı rolü, kötü huylu kolesterolü ve kan basıncını düşürmesi, kalp, solunum yolları, sindirim ve bağırsak sistemini rahatlatıcı özelliği, stresi azaltıcı, görmeyi arttırıcı, kansızlığı giderici, savunma sistemini ve metabolizmayı arttırıcı etkisi, kas ve eklem ağrılarını gidermesi ve saç dökülmesini önleyici etkisi binlerce yıldır bilinmektedir.

Defne yaprağının insan sağlığı üzerindeki mükemmel etkisi, içerisinde yüksek miktarda bulunan mineral, vitaminler ve antioksidan özelliğinden gelmektedir.

Yapılan araştırmalarda, günde 1-3 gram defne yaprağının bir ay tüketilmesinin kalp, damar ve şeker hastalığının oluşma riskini azalttığı görülmüştür. İnsülin direncini ve kan şekerini düşürmesinden dolayı, şeker hastalarının (DM2) düzenli olarak tüketmeleri önerilmektedir.

Defne yaprağı nasıl kullanılmalı?

3 adet defne yaprağını 2 su bardağı dolusu su içinde, kısık ateşte bir taşım kaynatıp, defne yaprağının rengi suya çıkıncaya kadar bekletildikten sonra içilmelidir. Aralıklı olarak günde iki su bardağı tüketilmesini tavsiye ederim.

Yemek pişirilirken defne yaprağı katılması yemeğin lezzetini arttıracağı gibi sağlık üzerindeki olumlu faydasından da yararlanmamıza olanak sağlar.

Defne yaprağının yağı aromaterapide, nevralji (sinir ağrısı), kas ve eklem ağrılarında, kepek ve saç dökülmesinde, hemoroidde, kırışıkların önlenmesinde kullanılabilir.

Defne yağı, Hindistan cevizi, zeytin veya badem yağı gibi yağlardan biri ile karıştırıldıktan sonra cilde sürülmelidir. Örneğin, 2 damla defne yağının şampuan içine konulması kepeği önlemede etkili olabilir.

Saf defne yağının ağızdan alınması, toksik ve cilde direkt sürülmesi ciltte allerji ve irritasyonlara neden olabileceğinden önerilmez.

Hergün, düzenli ve az miktarda kullanılan defne yaprağı çayı ve doğru uygulanarak kullanılan defne yağı, yukarıda saydığım hastalıkların ve ağrıların önlenmesinde etkili olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı