REKLAMI GEÇ

DIŞARIDAN VİTAMİN DESTEĞİNE GEREK VAR MI?

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Vitaminler vücudumuzda gerçekleşen tüm kimyasal gelişmelerde anahtar görevi görerek vücudun tam kapasitede çalışmasını sağlar.

Dünya sağlık örgütü, vücudun sağlıklı kalması için günlük ne kadar vitamine ihtiyacı olduğunu belirleyen yayınlar çıkarmıştır. Ancak bu ihtiyaç, kişiden kişiye, ülkeden ülkeye, kişinin sindirim sisteminin sağlıklı olup olmamasına, safra ve karaciğer taşlarının olup olmamasına bağlıdır.

Vücudumuzun yapısında olmayan sentetik olarak hazırlanan vitaminleri vücut yabancı kabul eder, olumsuz tepki gösterir ve emilimini sağlayamaz. Bu nedenle, kullanılacak vitaminler için profesyonel görüş alınmalıdır.

Protein içeriği zengin et, süt, peynir gibi diyetlerle beslenen kişilerin damar cidarı kalınlaşır. Bu diyetin üstüne susuzluk ve stres de etkilenirse damar sertleşmesi artacağından, vitamin ve vücut için gerekli olan diğer temel besinler hücrelere giremez.

Kızartılmış, paketlenmiş gıdalarla beslenme, margarin ve sentetik yağların (trans-yağ) sıkça tüketilmesi, hücrelerin duvarlarını kalınlaştırarak vitaminlerin hücre içine girmesini engeller. Hücre içine alınamayan ve kullanılamayan besinler vücut için ağır yük oluşturur. Karaciğer ve safrada taş olarak birikir. Safra taşının varlığı sindirimi bozduğundan vitaminlerin emilimini zorlaştırır.

Vitaminleri vücudun durumunu ve ihtiyacını tetkik edip anlamadan gelişi güzel almak, yarardan çok zarar getirir. Profesyonel destek alarak eğer eksiklik varsa, doğru ürünlerin seçilmesi koşuluyla dışarıdan vitamin desteğinin alınmasını tavsiye ederim.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı