REKLAMI GEÇ

KURU FIRÇA MASAJININ MUCİZESİ

17 Nisan 2017 Pazartesi

Yüzümüze gösterdiğimiz hassasiyet ve bakım kaçınılmazdır. Yüzümüzde oluşan küçük bir sorun bile rahatsız edicidir. Bunun için estetik, kozmetik veya tıbbi çareler aranır. Yüzümüze gösterdiğimiz özeni vücudumuzun tamamına gösteriyor muyuz?

Yüzümüzün ışıltısı, gençliği ve sağlığı iç organlarımızın, lenfatik sisteminin sağlığına ve kan dolaşımının yeterliliğine bağlıdır.

Cildimiz vücudumuzun en geniş organıdır ve vücudun her hücresiyle bağlantısı vardır. Vücudumuzu dış etkenlerden, mikroplardan korur, güneş ışınlarıyla vitamin D oluşumunu sağlar, toksinlerin atılmasına yardım eder. Cilt yoluyla vücuttan günde yaklaşık 900 gr toksik madde atılır. Toksinler sağlıksız beslenme ve cilt yüzeyindeki ölü derinin atılamaması gibi nedenlerle cilt altında birikirse, cildin nefes alması engellendiği gibi, kan ve lenfatik dolaşımı da azalır. Bu durum, vücutta ödem (su toplama), kilo verme zorluğu, selülit, cilt kuruluğu, kırışıklar, çeşitli deri hastalıkları (egzema, sedef hastalığı) gibi problemlere neden olur.

Bütün cilde yapılan bakım, tüm vücudun işleyişini ve sağlığını etkiler. Bu bakımların en kolaylarından biri vücuda yapılan fırça masajıdır.

Fırça masajı:
Kan dolaşımını arttırır, ölü kurumuş derinin atılımını sağlayarak cildin nefes almasını sağlar. Lenf dolaşımını arttırarak vücudun toksinlerinin atılmasını sağlar, selüliti azaltır, cildi güzelleştirir, cildin yumuşak, sıkı ve canlı görünmesini sağlar. Kas gevşemesine neden olduğundan, stresin ve ağrıların azalmasına yardım eder, iç organların kan dolaşımını arttırarak iyi görev yapmalarını sağlar, sindirimi iyileştirir, uyku kalitesini arttırır ve daha zinde ve enerjik olmamızı sağlar.

Bu masaj için doğal kaliteli maddelerden yapılmış, çok sert olmayan fırça tercih edilmelidir. Sert ve sentetik fırçalar cilde zarar verebilir. Fırçalamaya ayak altından başlanmalıdır. Dairesel hareketlerle saatin aksi yönünden yukarı kalbe doğru fırçalanmalıdır, böylece aşağıda biriken kan kalbe gelerek temizlenmiş olur. Kalb yukarısındaki bölgelerdeki fırçalama da aşağı kalbe doğru olmalıdır. Yüz bölgesi özel ve yumuşak fırça ile yavaşça fırçalanabilir. Göğüs bölgesi kalpten koltuk altına doğru fırçalanmalıdır.

İyi sonuç elde etmek için, her gün sabah ve akşam duştan veya saunadan önce, cild rengi pembe oluncaya kadar fırça masajı uygulanmalıdır. Cildin sert şekilde kırmızı oluncaya kadar fırçalanması cilde zarar vereceğinden önerilmez.

Çok kolay elde edilebilecek bir fırça ile basit ve kısa sürede yapılabilecek fırça masajı vücudun yaşlanmasını geciktireceği gibi, daha zinde, enerjik, güzel ve daha sağlıklı olmamıza katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı