REKLAMI GEÇ

DOKTOR ALOE VERA

17 Ekim 2016 Pazartesi

Aloe Vera bitkisinin sağlık ve kozmetik alanında kullanılması çok eskilere dayanmaktadır. Tarihte “doktor bitki”, “ilk yardım bitkisi”, “yanmayı önleyen bitki” ve “mucize bitki” olarak geçer. Günümüzde de yanıklarda, yaraların iyileşmesinde, ağrı ve acıların giderilmesinde en yararlı bitki olarak karşımıza çıkar.

Aloe Vera’yı sağlık bakımından önemli yapan nokta, yapraklarının içinden çıkan jel kıvamındaki sıvıdır. Taze aloe vera sıvının içerisinde; 20 mineral, 12 vitamin, 18 amino asit, kanserden koruyan özel maddeler ve aktif enzimler bulunur. Bu sıvının iltihap önleyici, virus ve bakterilerden koruyucu etkisi vardır. Bu özelliklerinden dolayı mide ülserinde, gastritte, reflüde, kron (Crohn) hastalığı gibi bağırsak iltihaplanmalarında, irritable bağırsak sendromu (IBS), kabızlıkta ve diğer sindirim sistemi hastalıklarında, savunma sisteminin güçlendirilmesinde, mantar ve parazitlerden korunmada ve tedavisinde, soğuk algınlığı, grip, güneş ve diğer yanıklarda, eklem ağrılarında, kanserden korunma, kan şekerinin düzenlenmesinde, böbreklerin korunmasında, kanın sıvı ve akışkan olmasının sağlanmasında, yüksek tansiyonun düşürülmesinde, cildin güzelleştirilmesinde, yaşlanmanın önlenmesinde ve diş eti hastalıklarında kullanılır.

Aloe veranın mucize etkilerinden yararlanmak için nasıl kullanılmalı?

Aloe vera suyunun içilmesinin, hemen hemen bütün hastalıklar üzerinde olumlu etkisi vardır.

Piyasadan saf ve katkısız olan ürünler satın alınmalı ve kullanılmalıdır. Aksi takdirde, saf olmayan, içinde renklendirici, katkı maddesi olan ve yeteri kadar aloe vera içermeyen suların içilmesi karında kramp ve ishale neden olabileceği gibi sağlık üzerinde olumlu bir etkisi de görülmeyebilir.

En etkili aloe vera suyu için, bitkinin evde yetiştirilmiş ve taze hazırlanmış olmasıdır.

Aloe Vera bitkisini mineralleri zengin toprak kullanarak evde, balkonda veya bahçede çok kolay yetiştirebilirsiniz. Aloe Vera yaprağı, uzunluğu yaklaşık 45 cm ve kalınlığı 0,5-1 cm’ye geldiğinde dibinden kesilmelidir. Kesilen yaprağın üzerindeki dikenli kısmı kesildikten sonra yaprak ikiye ayrılarak jeli çıkartılır, limon suyuyla beraber blendırdan geçirilir ve suya karıştırılıp içilir. Günde 15-30 ml aloe vera suyunun suya karıştırılıp içilmesi yukarda saydığım problemleri önlemek için yeterlidir.

Aloe Vera jeli cilde doğrudan sürülerek, allerji, yanık, yara, baş ağrısı, kırışıkların önlenmesi gibi durumlarda da kullanılır.

İnsülin kullanan şeker hastaları, düzenli aloe vera kullandığında aloe vera kandaki insülin miktarını arttırarak kan şekerini düzenleyeceğinden, dışarıdan kullanılan insülin miktarı ihtiyacı azalacaktır. Bundan dolayı dışarıdan ihtiyaç duyulan insülin miktarı, doktor kontrolünde ayarlanmalıdır.

Mucize bitki olarak bilinen aloe veranın sağlık üzerindeki etkileri ve güvenirliliği yapılan araştırmalarda da kanıtlanmıştır. Bu bitkinin faydalarından tam olarak yararlanmak için düzenli ve doğru olarak kullanılması önemlidir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Hayrettin Tiftik   -  Bağlantı 21 Ekim 2016, 21:56

Çok faydalı bilgilendirmelerden dolayı çok teşekkür ederim.
Çok selamlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı