REKLAMI GEÇ

İDEAL KİLODA NASIL KALINIR?

10 Temmuz 2017 Pazartesi

Günümüzde, vücut ağırlığının normal sınırlarda tutulması veya fazla kiloların atılması giderek zorlaşmaktadır. Bunun için, birçok farklı diyetler denenmektedir. Kimi zaman sonuçlar yüz güldürücü olmakla birlikte, çoğu zaman verilen kiloların kısa sürede geri alınması hayal kırıklığı yaratmaktadır.

Duygusal ve fiziksel stres, hormonal dengesizlikler, sindirim sistemi bozuklukları, (kabızlık, mide ülseri, bağırsak iltihaplanmaları…) uykusuzluk, yanlış beslenme, hareketsizlik, çevre kirliliği, ağır metal zehirlenmeleri gibi etkenler vücut metabolizmasının dolaylı veya doğrudan yavaşlamasına neden olur.

İdeal kiloda kalmak için nelere dikkat edilmelidir?

Yemek gerçekten aç hissedildiğinde yenmelidir. Aç hissedilmiyorsa hiçbir şey yenmemelidir.

Gıdalar ağızda su kıvamına gelinceye kadar iyice çiğnenmelidir.

Sinirliyken ve mutsuzken yemek yenmemelidir.

Sabah kahvaltısı mümkünse saat 10’dan sonra yapılmalı ve akşam saat 7-8’den sonra bir şey yenmemelidir. Aradaki bu süre vücudun temizlenmesi ve dengelenmesi için gereklidir.

Her öğünde mutlaka lifli gıdalar (özellikle taze sebze ve meyveler), protein (yumurta, et, balık, tavuk, sakatat, …), iyi kaliteli yağlar (hindistan cevizi yagi, zeytin yağ, avacado, tereyağ, keten tohumu yağı…) ve baharatlar (zencefil, zerdeçal, kırmızı biber, tarçın, reyhan, biberiye…) olmalıdır.

Lif, protein ve yağ değeri yüksek; çerez (suda ıslatılmış ve kabuğu soyulmuş badem, ceviz, fıstık, fındık, susam, kabak ve ayçiçeği çekirdek içi…), chia tohumu, keten, kenevir tohumu tozu sık sık tüketilmelidir.

Meyve suları, asitli ve şekerli içecekler, unlu mamuller, şekeri yüksek ve paketlenmiş gıdalar tüketilmemelidir.

Haftada en az 3-4 defa kemik suyu içilmelidir.

Akşam en geç saat 11 de uyunmalı ve sabah erken kalkılmalıdır.

Düzenli fiziksel aktivite yapılmalı, her gün en az 30 dakika yürünmelidir.

Haftada 3 gün, 20 dakikalık yüksek performanslı interval egzersiz programı yağların yakılmasında önemlidir. (https://www.denizlihaber.com/yazarlar/ozlem-ozturk/saglikli-egzersiz-yapmanin-sirlari/)

Stres azaltılmalıdır. Her gün içe dönük kendi kendine konuşma, duygu ve düşüncelerin anlaşılmasını sağlayarak rahatlamaya neden olur. Doğru diyafram nefesinin günlük hayata geçirilmesi, açık havada dolaşmak, taşlar üzerinde çıplak ayak yürümek stresin azaltılmasına yardımcı olur.

İstenilen kiloda kalmanın koşulları; hormonal dengenin sağlanması, yaşam tarzı değişikliği, doğru beslenme alışkanlığının kazanılması, derin uyku, düzenli egzersiz ve stresin azaltılmasıyla mümkün olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı