REKLAMI GEÇ

MEDİTASYON YAP RİSKİNİ AZALT

8 Ocak 2018 Pazartesi

Meditasyon, zihni dinlendirmek ve normal uyanıklık halinden tamamen farklı bir bilinç halini elde etmek için kullanılan bir tekniktir. Meditasyon süreci belli bir düzeni izler, belirli ilkeleri içerir ve doğrulanabilir sonuçları ortaya çıkarır. Meditasyonun hiç bir dinle bağlantısı yoktur.

Meditasyonda zihin açık ve içeri doğru odaklanır. Meditasyon sırasında tamamen uyanıksınızdır ancak, zihniniz dış dünyaya odaklanmaz. Meditasyon esnasında, iç dünyanızda muhteşem bir tatile çıktığınızı düşünebilirsiniz. Zihin sessizleşir, konsantrasyon tek bir noktada toplanır. Zihnin sessizliği (yani tatiliniz) ne kadar sakin, doyurucu ve sorunsuz olursa meditasyon derinliği ve etkisi de o kadar artar.

Yapılan araştırmalar da, negatif (kötümser) düşüncelerin kalp ve damar hastalığı riskini arttırdığı, pozitif (iyimser) düşüncelerin ve mutluluğun kalp ve damar hastalığı oluşma riskini azalttığı görüşüne varılmıştır. İyimser düşüncelerin arttırılması, ruh halinin dengelenmesi ve aynı zamanda bedenin rahatlaması için meditasyon önerilmiştir. Araştırmalara göre, düzenli meditasyon ile beyindeki nöronların birbirleri ile bağlantı şekilleri ve ilişkileri hızlı bir değişim göstermekte ve bununla beraber beynin kimyası da değişmektedir. Yani düzenli meditasyon zihnimizin çalışma şeklini değiştirerek beynin öğrenme ve hatırlama yeteneklerini arttırır.

Meditasyon kan basıncını düşürür, kalp hızını düzenler. Stres hormonlarını azaltarak stresle baş etmeyi kolaylaştırır. Vücudun iltihaplanmasını azaltır, kötü huylu kolesterol olarak bilinen LDL kolesterolünü düzenler. Hafızayı ve konsantrasyonu arttırır. Kötü alışkanlıklarla baş etmeye yardımcı olur. Duyguların dengelenmesini sağlayarak endişe ve depresyonu azaltır, vücut ağrılarının kontrolünü sağlar. Uyku kalitesini, en önemlisi de kişinin farkındalığını arttırır.

Sağlık; egzersiz, beslenme, derin ve yeterli uykunun yanı sıra, akıl-beden-ruhun muhteşem bütünlüğü ile mümkün olabilir. Sabah ve akşam aynı saatte, belli bir süre, özel bir teknikle kendinizle baş başa kalmak, yani meditasyon yapmak ve bu tekniği günlük hayatınıza taşımak sağlığınızı ve huzurunuzu olumlu yönde etkileyeceği gibi bütünlük hissini deneyimlemenize de yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı