REKLAMI GEÇ

SU İLE KİLO VERİN

27 Kasım 2017 Pazartesi

Su hayatın vazgeçilmezidir. Susuz ne yasam, ne de sağlıklı bir vücut düşünülebilir. Vücudumuzun %60’ından fazlası, beyin ve kalbin %73’ü, akciğerlerin %83’ü, cildin %63’ü, böbrek ve kasların %79’u ve hatta kemiklerin %31’i sudan oluşur.

Su hücrelerden toksinlerin atılmasını, yağların yakılmasını, cildin esnekliği, parlaklığı ve yumuşaklığını, karbonhidrat ve proteinlerin yakılmasını ve bunların kana taşınmasını, tükürük oluşumunu arttırarak sindirime yardımcı olmasını, eklemlerin kayganlığını ve vücut ısısının dengelenmesini sağlar.

Kilolu kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda, yemekten yarım saat önce iki bardak su içilmesinin üç ayda 2,27 kg. kilo kaybına neden olduğu gösterilmiştir.

Doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapmaya ilave olarak, gün içinde doğru zamanda yeterli miktarda su içilmesi metabolizmanın hızlanmasını arttırır. Bu durum, fazla kalori yakılmasına yardımcı olacağından kilo vermeyi kolaylaştırır.

Su ne kadar ve ne zaman içilmeli?

Su idrar rengi çok açık sarı veya renksiz oluncaya kadar içilmelidir. Çok miktarda içilen su mineral kaybına neden olacağından, günde yarım çay kaşığı “Himalaya” tuzunu gün içinde içtiğiniz suyun içine karıştırarak içmenizi tavsiye ederim.

Suyun iştah azaltıcı ve yağları yakma özelliğinden yararlanmak için, yemek sırasında su içilmemelidir. Yemekten yarım saat önce ve yemekten bir saat sonra ve sabah aç karna iki bardak su içilmelidir.

Açlık hissedildiğinde bir şeyler atıştırmak yerine su içilmelidir.

Uzun süre yemek yemeden yaşayabiliriz ama susuz yaşayamayız. Hücrelerin çalışması için kişiden kişiye, yaşa ve cinsiyete göre suyun gün içinde tüketim miktarı farklı olsa da, idrar rengini gözleyerek vücudunuzun ne kadar suya ihtiyacı olduğunu anlayabilirsiniz. Önemli olan ne zaman içtiğiniz ve idrar yoluyla mineral kaybının olmaması için, mineral değeri çok yüksek, “Himalaya” tuzunun beraberinde kullanılmasıdır.

Doğru zamanda, yeteri kadar filtre edilmiş, temiz suyun içilmesi hücrelerin temizlenmesini sağladığı gibi, iştahı azaltır ve metabolizmanın hızlanmasını arttırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı