REKLAMI GEÇ

TER KOKUSU TERLEMEDEN KAYNAKLANMAZ

25 Haziran 2018 Pazartesi

Terin % 99’u su, %1 ise tuz, şeker ve proteinden (amonyum, üre) oluşur. Ter kokusuz olup, vücudumuzu soğutmak için vücut tarafından üretilen korunma mekanizmasıdır. Sıcak ortamlar, fiziksel aktiviteler, stress, panik atak, sıcak ve baharatlı yemekler, hormonal değişiklikler ve ateşli hastalıklar vücut ısısını arttırdığından terlemeye neden olur.

Normal şartlarda, sağlıklı bir vücutta ter ciltten çabucak buharlaşır ve koku bırakmaz. Ancak, ter cilltte bakteriyle veya toksik bir madde ile temas ettiğinde veya iç organlardaki toksik maddeler ter yoluyla atıldığında istenmeyen ter kokusu oluşur. Ciltte oluşan bu bakterilerin çıkardığı gaz ve atık ürünler ter kokusunu ağırlaştırır. Bu koku koltuk altında veya ciltte olabilir.

Kabızlık, susuzluk, sindirilemeyen gıdalar, karaciğer ve böbreklerin tam çalışmıyor olması cillteki kokuyu arttırır.

Sentetik kumaşlardan yapılan kıyafetler ciltteki gözeneklerin havalanmasını engeller. Koltuk altı déodorant ve rolonlar, ciltde uygulanan bakterileri öldüren sabunlar, kremler ve güneş koruyucularının içerisindeki sentetik ve toksik maddeler kana geçerek. lenfatik system ve karaciğerde birikir. Böylece vücut kısır döngüye girer. Vücutta fazla toksin birikirse ve iç organların çalışması azalırsa, bu toksinler ter yoluyla atılır ve ter kokusu ağırlaşır.

Ter kokusunu önlemek için neler yapılabilir?

Pamuklu kumaşlardan yapılan kıyafetler tercih edilmeli.
Duştan sonra iyice kurulanmalı. Nemli ciltte bakteri daha fazla ürer.
Kimyasal madde içeren rolon ve deodorantlar yerine, colloidal minéral ve potasyum sülfattan oluşan doğal taşlar kullanılmalıdır.
30 ml su içine bir kaç damla biberiye, çay agacı yağı ve lavanta yağından biri karıştırılıp koltuk altına sürülebilir.
Bir miktar taze limon suyuna bir kaç damla hindistan cevizi yağı ile karıştırıp koltuk altına sürmek hem koltuk altını beyazlaştıracak, hem de bakteri üremesini azaltacaktır.
İç organlarıyla ilgili problemler ve toksinler için profesyonel yardım alınmalıdır.
Stresi azaltma yöntemleri tercih edilmelidir.

Ter kokusu, vücudumuzun rahatsız olduğunun bir belirtisidir. Ter kokusunu önlemek icin öncelikle sağlıklı olmanın şart olmasıyla birlikte, yukarıda belirtilen önerilerin uygulanmasıyla etkisinin azaltılması mümkün olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı