REKLAMI GEÇ

TERLEMEDEN OLMAZ

21 Ocak 2019 Pazartesi

Terleme, vücudun serin kalmasına yardımcı olan doğal ve temel bir vücut işlemidir. Tırnak, kulak ve dudak dışında vücudun her tarafında ter bezi bulunur. Vücudun arka kısmında daha az, ayak altı ve avuç içi gibi bölgelerde daha yoğun ter bezi bulunur. Kadınlarda ter bezlerinin sayısı daha fazla olmakla birlikte, erkeklerde ter bezleri daha aktiftir ve daha fazla ter üretirler.

Kimi zaman terlemede sorun yaşanabilir. Yoğun egzersize, hamam ve saunaya rağmen terleme olmuyorsa veya sürekli aşırı terleme varsa nedenleri mutlaka araştırılmalıdır. Normal ölçülerdeki terleme sağlıklı olmak için kaçınılmazdır.

Endişe, panik, korku, utanma, sinirlenme gibi duygular terlemeyi arttırır.

Terlemenin hem sağlık hem de güzellik açısından yararı vardır:

Toksinlerin (arsenik, kadmiyum, kurşun ve civa gibi ağır metallerin) dışarı atılmasını sağlayarak hem vücudu temizler hem de savunma sistemine destek olur.

Toksinlerin dışarı atılması ile vücudun kötü (ter) kokusunu azaltır

Vücut ısısını dengeler.

Ciltteki porları açar, siyah noktaların ve sivilcelerin oluşmasını engeller.

Cilt enfeksiyonlarının ve böbrek taşlarının oluşma riskini azaltır.

Terleme ile vücut su ve mineral kaybeder. Kaybedilen su ve mineraller yerine eklenmezse yorgunluk, halsizlik, depresyon ve aşırı yemek yeme isteği oluşur. Bundan dolayı terleme esnasında veya sonrasında, içine mineral değeri yüksek bir tutam Himalayan tuzu eklenen sudan yeterli miktarda içilmelidir.

Vücudun serinletme mekanizması olan terlemenin normal çalışıyor olması sağlıklı olmanın temelidir. Bu mekanizmanın az veya çok çalışması sağlık sorunlarına neden olabileceğinden nedenleri mutlaka araştırılmalı ve ona göre tedavi uygulanmalıdır. Düzenli egzersiz, hamam ve infrared (kızılötesi) sauna bu mekanizmanın sağlıklı çalışmasına yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı