REKLAMI GEÇ

TOKSİNLERİN ŞİŞMANLIĞA VE HASTALIKLARA ETKİSİ…

20 Ağustos 2015 Perşembe

Şişmanlığın ya da kolay kilo verememenin, gözaltı morluklarının, karın şişkinliğinin, ağız kokusunun, şeker hastalığının ve saç dökülmesinin nedenlerini hiç düşündünüz mü ?

Vücudumuz sağlıklı olmak icin yaratılmıştır. Normal şartlarda, vücudumuz toksinleri temizler, hücreleri korur ve sağlıklı olmayı sağlar. Vücudumuz baş edemeyeceği miktarın üzerindeki toksinlerin vereceği zararları önlemek için yeni yağ hücreleri oluşturarak toksinlerin yağda depolanmasını sağladığı gibi, toksinleri safra kesesi veya böbrek taşlarına dönüştürerek kana karışmasını önler. Vücudun koruma amacıyla ürettiği yeni yağ dokusu aşırı şişmanlığa neden olabileceği gibi kilo vermeyi de zorlaştırır.

Bağırsak florasının dengesini bozarak kabızlık, karında ṣiṣkinlik ve iltihabi bağırsak hastalıkları ve ağız kokusuna neden olabilen toksinler, tiroid bezini olumsuz yönde etkileyerek kilo vermeyi zorlaṣtırabilir.

Bazı tiroid hastalarının, düzenli spor yapmalarına, sağlıklı beslenmelerine, tiroid ilacı kullanmalarına ve kan testlerinin normal olmasına rağmen kilo veremedikleri gözlenebilir.
Toksinler kan testleriyle tespit edilemeyebilir. Toksinlerin tespiti için özel testler yapılmaktadır.

Toksinler nereden gelebilir ?
• Zararlı organizmaları azaltmak ya da kontrol altına almak için kullanılan tarım ilaçları (pestisit, organophosfatlar).

Bu ilaçlar böcek ve haşerelerin sinir sistemine zarar verirler. Bu ilaçlarla yetiştirilen ürünler tüketildiginde aynı etki insanlarda da görülür. Uzun dönem bu ürünler tüketildiğinde beyin ve sinir sistemi hasarına neden olabilir; konsantrasyon problemi, hiperaktivite, Alzhemir, hafıza problemleri, davranıṣ bozuklukları, kanser, yorgunluk, depresyon, uykusuzluk, cilt hastalıkları …

• Paketlenmis gıda ürünlerinde raf ömrünü uzatmak ve ürün lezzetini arttırmak için kullanılan katkı ve boyar maddeler.

• Genetiğiyle oynanmıṣ gıdalar :

Dr.Gilles Eric Séralini (2012) ve arkadaṣları deney hayvanlarını genetiğiyle oynanmiṣ mısır ürünleriyle 2 yıl beslerler. 2 yıl sonunda hayvanlarda karaciğer ölümü ve böbrek hasarı olduğu ve genetiğiyle oynanmamıṣ mısır yiyenlerden daha çabuk öldüğünü göstermiṣlerdir. Genetiğiyle oynanmıṣ gıdalar hayatı tehlikeye sokacak sağlık problemlerine neden olabilir.

• Çevresel hormon dengesi bozucular (Xenoestrogen) :
Plastik ürünler, kozmetikler, diṣmacunları, saç bakım ürünleri, metal konserve kutuları vs. içinde bulunur. Xenoestrogenler kadınlık hormonuna (estrojen) benzer özellikte olup kadınlarda ve erkeklerde hormon dengesizliklerine, kanser, infertiliteye ve kız çocuklarının erken yaṣta ergenlik dönemine girmesine neden olabilir.

Neler yapilabilir ? nasil önlem alinabilirr?
Birçok farklı detoks programları bulunmaktadır.

Bunlar ne kadar faydalıdır? Nasıl yapılmalıdır ?
Detoks; vücudun toksinlerden kurtularak, hücrelerin yeniden canlandırılmasıdır.
Doğal ve bitkisel ürünlerle yapılan kürler, toksinleri yerinden oynatabilir. Ancak, ağır metallerin (civa, kurṣun, kadmium vs.) vücuttan atılmasına yardımcı olmayabilir.
Baṣarılı tedavi için, mineral ve toksin tespit testleri yapılıp, sonuçlarina göre bireysel detoks programı uygulanmasi tavsiye edilmektedir.

Öneriler:
• Tüketilen gıda, cilt ve saç bakım ürünlerinin, diṣ macunlarının kalitesi ve güvenirliliği tekrar gözden geçirilmeli, plastik kapların kullanımından kaçınılmalıdır.
• En az günde 8 bardak su içilmeli.
• Selenyumu yüksek gıdaları tüketilmeli. (Selenyum, ay çiçeği ve kabak çekirdeği, et, istiridye, tuna ve mantarda bulunmaktadır.)
• Vit D seviyesinin kanda 50-70 ng/ml seviyesinde tutulması.
• Vit C seviyesi yüksek gıdalar tüketilebilir veya bioflavonoid alınabilir.
• Deniz yosunları tüketilebilir (choleralla, spiriluna, kombu). İyot oranı yüksek olduğu için hem metabolizmayı hızlandırır hem de hücrelerde oksijen miktarını arttırarak hücrelerin iyi çalıṣmasını sağlar.
• Zencefilli çayların, tozunun veya taze sıkılmıṣ zencefil suyunun içilmesi.
• Zerdaçal (tümerik) in piṣirilen yemeklerde kullanılması.
• Organik elma sirkesi salatalarda kullanılabilir, bir bardak su içine bir yemek kasığı elma sirkesine biraz bal ilave edilerek hergün içilebilir.
• Günde bir adet taze limon suyunun tüketilmesi öneriler arasındadır.

Toksinlerin vücudumuza olan zararlarını ortadan kaldırmanın veya en aza indirmenin kendi elimizde oldugunu unutmayalim.
Sağlıklı ve mutlu günlere…..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı