REKLAMI GEÇ

VÜCUDUMUZUN DİLİ OLSA…

21 Ekim 2015 Çarşamba

Karşı karşıya kalınan çevresel uyarılar (iklim değişimi, yaşadığımız ve çalıştığımız ortam, güneş ve ayın durumu, günlük hayatımızda kullandığımız eşyalar, stress), vücudumuza mesaj gönderir.

Dışarıdan gelen bu uyarılar, vücudumuzun sağlıklı, güçlü ve dış ortamla uyum içinde olması için bizi içgüdüsel olarak yönlendirir. Bu yönlendirme, ne kadar dinlenmeye, beslenmeye, uykuya, suya, ısıya ve fiziksel aktiviteye ihtiyacımız olduğunu bize bildirir.

Uyarıların doğru algılanmaması veya dikkate alınmaması durumunda, şişmanlık, kanser gibi ciddi sağlık ve çözülmesi güç duygusal sorunlarla karşı karşıya kalınabilir.

Uygulanan düzensiz diyetler, öğünlerin acıkıldığında yenmemesi, sindirim sistemimizin bu yaşam düzenine alışmak için yavaşlamasına neden olacaktır.
Bu durum, sindirim için gerekli olan sindirim enzimini ve mide asidini azaltacaktır.
Böylece, düzensiz olarak tüketilen yiyecekler, sindirim enzimi ve mide asidi yetersizliğinden tam olarak sindirilemeyeceğinden, vücutta birikerek şişmanlık, kolesterol yükselmesi, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve bağırsak sorunları gibi birçok hastalığın oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Kendimizi yorgun ve uykuya ihtiyacımız olduğunu hissetmemize karşın, bu uyarıyı dikkate almadan kahve veya sigara ile baskıladığımızda, kendimizi geçici bir süre zinde ve uyanık hissedebiliriz. Ancak, böyle bir durum uzun dönemde uykusuzluğa, kronik yorgunluğa, konsantrasyon ve hafıza sorunlarına neden olabilir.

Vücudumuz su için ağlarken, su ihtiyacını kalorisinin düşük olduğunu zannettiğimiz şekerli asitli içeceklerle, meyve sularıyla, çay veya kahve içerek ya da yemek yiyerek baskılayabiliriz. Bu durum su ihtiyacını karşılamadığından vücutta tatminsizlik yaratır. Daha fazla iştahın açılmasına ve sürekli birşey yeme ve içme hissi uyarabilir..

Tuvalet ihtiyacının ertelenmesi, kabızlık ve sindirim sistemi şikayetlerine neden olabilir.

Vücudumuzun doğal ihtiyaçlarını iyi algılayamadığımız ve zamanında düzenli olarak karşılamadığımız takdirde, uzun dönemde birçok hastalığın oluşmasına zemin hazırlıyor olabiliriz.
Gazete ve televizyonlarda, sağlık dergilerinde zayıflama diyetleri, zayıflama detoxları, yapmanız veya yapmamanız gereken birçok öğütler bulabilirsiniz.
Eğer siz kendinizi dinlemiyorsanız, bu programlar ve öğütler size ne kadar yardımcı olabilir?
Vücudunuzu en iyi tanıyan sizsiniz.

Vücudumuz deneme tahtası gibi, bir diyet programından öteki diyet programına geçerken yorulacağından, derin duygusal sorunlara da neden olabileceğini unutmayalım.
Vücudumuzun dilini ne kadar iyi öğrenir ve iyi dinleyebilirsek, birçok hastalığı önleyebilecegimizden veya başedebilecegimizden eminim.
Sağlıklı ve mutlu günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı