REKLAMI GEÇ

VÜCUDUMUZUN TEMİZLİḠİ

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Vücudun dış temizliği kadar iç temizliği de çok önemlidir. Vücudumuzun dış temizliği için duş alınır, kese yapılır, saçların ve cildin güzel kokması ve yumuşaklığı için kokulu sabunlar, kremler kullanılır ve bakımına özen gösterilir. Ter kokusunu önlemek için deodorantlar, parfümler kullanılır. Dış temizlik için sürekli yeni ve etkili ürünler araştırılır.

Vücudumuzun dışına gösterdiğimiz bakım ve özeni, vücudumuzun içi için de gösteriyor muyuz? Dış güzellik ve temizlik için harcadığımız zamanı vücudun iç temizliği için ayırıyor muyuz? Yoksa dışarıdan görülmediği için vücudumuzun iç temizliğini unutup kendi haline mi bırakıyoruz?

Halbuki yediğimiz aşırı şeker, asitli içecekler, paketlenmiş tatlandırıcılarla zenginleştirilmiş ve pastörize edilerek tazeliğini yitirmiş ürünler, pizza, hamburger, kızartmalar, yemek pişirirken kullanılan yağların düşük kalitede olması… İç kirliliği arttırmaktadır.

İç kirlilik arttıkça, organlar da ağır yük altında kalmaktadır. Bu durum, çeşitli sağlık sorunlarına neden olur; fazla kilo, cilt hastalıkları, saç dökülmesi, erken yaşlılık, yorgunluk, hafıza kaybı, konsantrasyon bozukluğu, uyku sorunları, eklem ağrıları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, sindirim sistemi, kanser… gibi.

Vücudun detoks olması, yani iç temizliği önemlidir. Bu konuda basit bir öneride bulunacağım, “buğday filizi” Buğday filizini evinizde çok kolay yetiştirebilirsiniz. Ayrıca, evinizdeki oksijen miktarının artmasına da katkıda bulunacaktır.

Buğday filizi; 92 tane mineral, A,B,C ve E vitaminleri, 18 tane amino asid, sindirim enzimi ve %70 klorofilden oluşur.

Buğday filizinin içindeki klorofil, vücudun oksijen miktarını arttırarak karaciğeri temizler, karaciğerde yağlanmayı azaltır, sindirimi kolaylaştırır. Kanda oksijen miktarını arttıracağından vücut için gereksiz olan bakterileri ortadan kaldırır. Vücutta oluşabilecek ter, ağız, adet, idrar ve dışkı kokusunu azaltır.

Buğday filizinin içindeki amino asitler, tiroidin çalışmasına, saç ve cilt güzelliğine katkıda bulunarak hücreleri zinde tutar, erken yaşlanmayı engeller.

Buğday filizi tozu kullanılması durumunda, ürünün kalitesinden emin olunmalıdır. Taze buğday filizi suyunun etkisinin daha fazla olduğunu unutmayalım.

Buğday filizini evde yetiştirirken;

Çimlendireceğiniz buğdayın organik ve genetiğinin oynanmamış olmasına dikkat edilmelidir.

Çimlendirme için kullanılacak toprağın mineral değerinin yüksek olması buğday filizi kalitesini arttıracaktır.

Buğday filizi kesildikten hemen sonra suyu çıkartılıp, günde 30-60 ml kadar ağızda 3 dakika bekletilerek içilmelidir. Mide asidi etkinliğini azaltacağından direkt içilmesi önerilmez. Fazla miktarda içilmesi ve uzun süre kullanılması önerilmemektedir.

Bilinçli yapılan detoks, kozmetik ve saç bakım ürünlerinin kullanım miktarını azaltacağı gibi, vücudumuzu içten dışa temizleyip güzelleştirerek daha sağlıklı, genç ve enerjik olmamızı sağlayacaktır.

Vücudumuzun dış temizlik ve sağlığı için gösterdiğimiz çaba ve özenin, iç temizlik ve sağlığımız için de gösterilmesinin iyi yaşamın koşullarından biri olduğunu unutmayalım.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı