REKLAMI GEÇ

YAḠLARI YAKMADAN ZAYIFLAMA OLMAZ

31 Ekim 2016 Pazartesi

Günümüzde ideal kiloya ulaşılamamasından ve bazı bölgelerde biriken yağların yakılamamasından kaynaklanan şikayetler giderek artmaktadır. Bunun için, bir diyetisyenden diğerine gidilmekte, birçok farklı diyetler denenmekte ve bırakılmaktadır.

Kısa sürede kilo verilmekle birlikte, çoğu kez sürekliliği olmamakta ve kısır döngüye dönüşmektedir. Bu durum, bazı kişilerde depresyona, öz güven kaybına, duygu iniş çıkışlarına ve fiziksel strese neden olmaktadır.

Vücudumuz kendini yenileme ve her türlü sorunla baş etme özelliğine sahiptir. Herhangi bir yerimizde kesik olduğunda veya büyük bir ameliyat geçirdiğimizde, vücudumuz bir süre sonra zedelenmiş dokuyu mucize bir mekanizmayla tamir eder ve yeniler. Bu inanılmaz mekanizmayı anlamak ve ona göre yaklaşım geliştirmek önemlidir.

Günümüzde yeme alışkanlığına baktığımızda, aileden ve toplumdan getirdiğimiz, genlerimize kadar işlemiş, doğru ya da yanlış alışkanlıklarımız vardır. Bazı alışkanlıklardan vazgeçmek, yerini doğrusuyla değiştirmek çoğu kez oldukça zor olmaktadır. Halk arasında “can boğazdan gelir” denir. Her 2 ya da 3 saatte bir yemek yenir veya bir şeyler atıştırılır. Ancak, “can boğazdan gelir” derken, “can”ın boğazdan gidebileceğini de unutmayalım.

Evimizi her gün temizlememiz ve havalandırmamız gerekiyorsa, vücudumuzun da temizlenmeye ve oksijenlenmeye ihtiyacı vardır. Vücudumuzun sindirim dışında, hücrelerin yenilenmesi, zarar görmüş olan hücrelerin yeniden yapılanması, gereksiz yağların yakılması, hormonların sağlanması için zamana ihtiyaç vardır.

Vücut, fazla miktarda alınan gereksiz kalorileri kullanamadığı için yağa dönüştürür. Fazla yağlar erkeklerde erkeklik hormonunu azaltır, kadınlarda öströjen miktarını artırır. Bu durum kansere, kalp damar hastalıklarına, yüksek tansiyona, şeker hastalığına, depresyona, cilt sorunlarına, selülit, hormonal problemler gibi birçok sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yağları nasıl eritilir?
Yediğimiz her öğünün vücut tarafından temizlenmesi, sindirilmesi için 4-6 saat gereklidir. Sabah saat 4 ile 10 arası vücudun temizlik saatidir. Sabah kalktığımızda daha zayıf, karın bölgesi daha düz ve kendimizi daha formda hissederiz. Bu saatler arasında bir şeyler yenmemesi önerilir. Eğer vazgeçilemiyorsa, sabah kahvaltısının saat 10’dan sonra yapılmasını tavsiye ederim.

Fazla kiloları atmak ve yağları yakmak için, vücudun en az 10 ile 16 saat açlığa ihtiyacı vardır. Bu durumda, sabah kahvaltısı yapılmamalı ve akşam 7’den sonra bir şey yenmemelidir. Özellikle sabah aç karnına mutlaka egzersiz (kardiyo) yapılmalıdır. Yemekten sonra yapılan egzersiz, depo edilmiş yağları yakmaz, sadece o öğünde yenmiş gıdaları yakar.

Kalıcı kilo vermenin en önemli etkenlerinden biri, vücutta depo edilen yağların enerji olarak kullanılmasıdır. Bunun için yukarıda belirtilen süreler içerisinde bir şey yenmeden vücudun dinlendirilmesi, aç karna düzenli egzersiz yapılması ve derin uyku son derece önemlidir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı