REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 55 milyon seçmenin % 38’inin oyunu alan, fakat 14,5 milyon sandığa gitmeyen seçmen nedeniyle sayılan oyların %51,8’ini aldığı kabul edilen Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı oldu. Bu süreçte hissettiklerimi özetlersem:

Seçim Sistemi:

Bir tarafta tonlarca para, devletin bütün olanakları ve neredeyse bütün basın, diğer tarafta yalnız bırakılmış bir aday;

Bu seçimin halkın serbest demokratik iradesini yansıttığına inanmak için bayağı saf olmak lazım. Ama yine de naif bir umutla sonuçları bekledik, duygular değil, propaganda bilimi kazandı.

Seçmenler:

CHP’lilerin büyük çoğunluğu muhafazakar bir adayın arkasında durup din ile bir sorunları olmadığını göstermiştir.  MHP’nin özellikle İç Anadolu bölgesindeki seçmenleri eğitimli, efendi, muhafazakar bir adayı tercih etmemiştir. Tatile çıktığından, canı sıkıldığından, kafası bozulduğundan sandığa gitmeyen seçmenlerin oranı %25’dir. Boykot yapmayı siyasi tavır zanneden önemli bir seçmen grubuna bu tavrın ancak örgütlü olarak yapıldığında siyasi tavır olduğu, tek başına yapıldığında “fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış” atasözüne uygun düştüğü hatırlatılmalıdır.

Adaylar:

Bir siyasetçi yolsuzluk iddialarından aklanmadan Cumhurbaşkanı olabilmiştir. İnsanları Alevi, Zaza, Ermeni gibi söylemlerle ayırmak, bazılarını aşağılamak seçmenler tarafından cezasız bırakılmıştır. Sol seçmenlerin bir kısmı Demirtaş’ın söylemlerini beğenmiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu gibi hiç tanınmayan bir adaya 1 aylık propaganda sonunda % 38 oy çıkmıştır.

Balkon Konuşması:

Oldukça vasat, popülizm ve hamaset motifleri ile süslenmiş, geleceğe dair hiçbir vizyon içermeyen, daha önce söyleyip de yapmadığı sözlerin tekrarından ibaret bir konuşma oldu. Hepimizin Cumhurbaşkanı olacakmış! Başbakanken toplumu ne kadar kucakladıysa, Cumhurbaşkanıyken de o kadar kucaklar. Gazze’den İslamabad’a, her taraftaki Müslümanlar anıldı, herkese dua edildi, teşekkür edildi, fakat İŞİD’in elindeki bu vatan için görev yapan 49 Türk evladından, bir kelime olsun bile bahsedilmedi. Bir de Kırgızistan Cumhurbaşkanı’nı gördük. Türk birliğini isteyen demeçleri varmış. Ama yanındakinin Türk değil ümmet birliğini amaçladığının farkında olmadan heyecanlı bir balkon konuşması yaptı.

Denizli’de var bir ışık

Denizli anayasa referandumundan sonra, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalif bir tavır sergiledi. Referandumda ne kadar haklı olduğumuz sonradan ortaya çıktı. Bütün Türkiye bizim gibi düşünseydi, bugün yargı sisteminin içinde bulunduğu kaos ortamı olmayacaktı. Bu seçimde de yolsuzluk, dış politika, demokrasi konularında adayın sicilinin bozuk olması, Denizli halkının sağduyusu tarafından olumsuz olarak değerlendirildi. Haklılığımızı gelecek gösterecek. Propaganda, baskı, rüşvet Denizli’de pek işe yaramıyor. Seçmenler daha bağımsız hareket edebiliyorlar. Denizli’de bu dik duruşun bir parçası olmaktan mutluyum.

Bunlar hissettiklerim, gelecek için düşündüklerimi daha sonra yazacağım.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

muzaffer ordu   -  Bağlantı 12 Ağustos 2014, 22:50

tavuk rüyasında kendisini darı anbarıda görürmüş…..

demir   -  Bağlantı 12 Ağustos 2014, 19:32

ya bu sandığa gitmeyen 14.5 milyon kişi şimdi ayıp etti.bunların hepsi ekmekçiye oy verse kesin kazandınız.işte siz bu zihniyet sayesinde iktidara gelemediniz gelemezsinizde.

Volkan   -  Bağlantı 12 Ağustos 2014, 14:47

Sayın Abbas Yolcu siz yanlış gelmişsiniz.Bir kere sorduğunuz sorular doğru değil.Ülkeyi alevi ve sünni olarak bölen akp hükümetidir.Yanlış sorunun doğru cevabı olmaz.

Bülent NAMLI   -  Bağlantı 11 Ağustos 2014, 22:19

TSK’dan emekli Assubay;Tüm yorumlar,fikirler,o veya bu.Öğretmen evladıyım.Anamda babamda.60 ları,80 leri velhasılı herşeyi gördük yaşadık.Sonuç?? elde ne var.Koskoca bir hiç.Bu mu??? MUASSIR MEDENİYET.Çatı çöktü,sorumlu liderler ne yapacak.Bence hiç.12 yıl yattılar.Geç bi kalem.

Mesut DİNÇ   -  Bağlantı 11 Ağustos 2014, 20:15

bir tavuğa günde 3 5 tane mısır tanesi versen sana alışır.sonrada tek tek tüylerini yolsanda çıplak bıraksanda artık peşini bırakmaz.bizim millet te öyle.ileriyi gören yok.emekli maaşına 20 lira zam yapıyor R.T.E göklerde.koyunların bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz ne yazıkki

Abbas Yolcu   -  Bağlantı 11 Ağustos 2014, 19:27

din sömürüsü kim yapıyor elinizi vicdanınıza koyun lütfen. toplumu alevi sünni diye bölüp alevi oylarına talip olan heryıl hacıbektaşta kendince gövde gösterisi yapan ramazan ayında muhafazakar oylara talip olmadığını anlatmak için facebookta rakı bardağı kaldıran vs AKP değil mi? Bir gazeteciye aktarılan 4 trilyonun hesabını veremeyen iş bankasından alınan paraları açıklamayanlar hırsız değil öyle mi. Madem hocasınız bir sorum var sizin din dediğiniz İslamiyet mi? İslamiyet dışında da din diyebileceğimiz inançlar var mıdır?

ahmet turhal   -  Bağlantı 11 Ağustos 2014, 16:20

cumhurbaşkanlığı sürecini ve sonuçlarını çok güzel değerlendirmişsiniz hocam teşekkür eder, yazılarınızın devamı dileriz…

Volkan   -  Bağlantı 11 Ağustos 2014, 15:36

DENİZLİli olmaktan bir kez daha gurur duyduk Hocam…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı