REKLAMI GEÇ

CHP’YE YÜZDE 40-45 OY İLE 3 VEKİL REÇETESİ

8 Aralık 2014 Pazartesi

Bir önceki yazımın başında aynen şöyle bir soru ifadesi kullanmıştım.

“CHP’nin 2015 için kritik öneme sahip ilk üç sıra milletvekilini açıklayacak makam olmadığımıza göre, en azından olmasını isteyeceğimiz şahısların isimlerini yazsak kime ne zararı var?”

İşte kritik nokta bu; “kime ne zararı var?”

CHP gibi çok sesliliğin, çeşitliliğin ve özellikle de seçim dönemlerinde kişisel rekabetin (dolayısıyla da zaman zaman hizipleşmenin) had safhaya çıktığı bir partide şak diye isim ortaya atmak sağlıklı değil, doğru da değil. O yüzden magazinsel bir hisle isim bekleyen arkadaşlar kusura bakmasın:))

İsimlerin telaffuz edilmesi gereken zamanlar da gelecek ancak şu bir gerçek ki isim üzerinden ilerleyip birilerini aday yapmaya çalışmak veya öyle görünmek, CHP gibi bir bünye içinde oldukça akıl dışı ve sağlıksız bir yöntem. Kaldı ki şu anda vekilliğe aday olacağını belirten 50’ye yakın partilinin olduğu bir ortamda kimsenin emeğine, çalışmalarına saygısızlık yapıyor gibi görünmek istemem.

Kaldı ki kimsenin adamı olmayan “ben”, isimlerden ziyade aday profilinin ve özelliklerinin çok daha önemli olduğunun ve bu kavramlar üzerinden doğru isimlere ulaşılması gerektiğinin gayet iyi farkındayım. Eminim çoğu seçmen de bu doğrulara göre oy veriyor Denizli’de. Bu profil ve özellikleri de son iki yazımda naçizane paylaşmaya gayret ettim. Şu bir gerçek ki isim telaffuz etmenin ciddi zararları olabilir, akılcı olmaz. İsim değil, ihtiyaç duyulan meziyetler konuşulmalı, herkes de kendini o meziyetler çerçevesinde objektif olarak değerlendirmeli.

İlk üç sıra adayda olmasını dilediğim meziyetler, özellikler şöyle;

*Kesinlikle yeni, yepyeni, aktif siyasete kazandırılması gereken ve aktif siyaseti de gerek entellektüel donanım, gerek beşeri ilişkiler, gerek hitabet, gerek çalışkanlık, gerekse de yüksek yöresel itibar bağlamında gayet başarıyla icra edebilecek kişiler.

*Türkiye’nin en etkili ve sosyal çeşitliliğe sahip STK’ları olan büyük meslek odalarında yıllarca başarıyla görev yapmış veya yapmakta olan lider meziyetli kişiler.

*Her kesimden insanla, bölgesel sosyal topluluklarla, devlet ve kamu kurumlarıyla, siyasilerle, iş dünyasıyla, büyük STK’lar ile etkin ilişkileri olan kişiler.

*Siyaseti, sürekli rakip siyasi partinin temsilcileri ile polemik, laf dalaşı ve kavga şeklinde görmeyen; siyaseti, şehrine, memleketine somut projelerle katkı koymak olarak gören vizyonel kişiler.

*Muhalefette dahi olsa bu katkıları koymak adına iktidarla dalaşmayacak olan, sonuç odaklı akılcı kişiler.

*İktidarda dahi olsa muhalefet ile dostane ilişkiler kurup kentin menfaati doğrultusunda el ele, kol kola çalışabilecek gerçek demokrat kişiler.

*Denizlili’nin gerçek akil adam olarak görebileceği, her kesimden insanın dilinden anlayabilecek hoşgörülü, sosyal demokrat ve hümanist kişiler.

*Yaptığı büyük hayırlarla Denizlili’nin çok yakından tanıdığı, devletin de bu hayırlara karşılık onurlandırdığı dürüst ve yardımsever kişiler.

*Sanayi, ticaret ve turizm kenti olan Denizli’nin iş dünyasının, sanayisinin, ticaretinin, istihdamının ve ihracatının gelişiminde lokomotiflik yapmış müstesna kişiler.

*Türkiye’ye örnek olmuş ve başarı hikayeleri yazmış örnek kişiler.

*Avrupa medeniyetinde görüp de sürekli imrendiğimiz çağdaş sosyal demokrasiye, insan haklarına, basın ve fikir özgürlüğüne, emeğin değerine inanan; gelir dağılımının adaletsizliği ve dengesiz rant dağıtımının karşısında durup dürüstçe siyaset yapabilecek ve elbette cumhuriyetin temel devrim ve aydınlatıcı inkılaplarına gönülden bağlı, Atatürk’ü anlayabilen, Atatürkçülüğü çağa ve dünyaya uygun yorumlayabilen akılcı kişiler.

*Avrupa sosyal demokrasisinin çağdaş örgütsel yönetim, istişare ve halkla iletişim yöntemlerinin ülkemizde, şehrimizde uygulanmasında somut katkılar koyabilecek kişiler.

*2019’daki yerel seçimler için de örgüt ve proje bazında kuvvetli altyapı hazırlayabilecek, çağdaş belediyeciliği bilen, gelişmiş dünyayı iyi tanıyan, görgülü, kültürlü kişiler.

*Toplumun farklı kesimlerinin farklı manevi değerlerine karşı saygılı, hoşgörülü kişiler.

*Çizgisi belli, hayatı boyunca her siyasi yarışta bir yerlere aday olarak talip olmamış kişiler.

*Aday olduğu yarışları kazanmış, iddia sahibi kişiler

Kısacası; vekilliğe aday olduğunda sadece CHP seçmenine değil, tüm Denizlililere “işte bu kişi benim vekilim olabilir” dedirtebilecek isimleri bu yarışa dahil etmek ve meclise göndermek gerekmektedir.

Başta da söylediğim gibi; şak diye isimler, kişiler, güruhlar, hizipler telaffuz etmek değil önemli olan. Bir kentin sosyal dokusuna en tatlı uyumu sağlayıp, kentteki seçmenlerin en üst seviyeden desteğini alabilecek doğru isimlere ulaşmanın yolu sanıyorum bu gibi analizleri objektif olarak yapabilmekten geçiyor.

Sadece partiye, partililere değil, sadece belli bir ideoloji ve görüş yanlılarına değil, tüm Denizlililere, Anadolu’nun çeşitli illerinden Denizli’ye yerleşmiş tüm vatandaşlara dürüstçe, samimiyetle ve cesurca hitap edebilecek doğru isimleri meclise göndermek umuduyla…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 13 Aralık 2014, 11:10

E İhsanoglu gibi şahsiyeti destekleyenler neden merkezden gelen isme tıpış tıpış oy vermesinki…baştaki balıga bak önce..

Ömer ÖZTÜRK   -  Bağlantı 12 Aralık 2014, 22:18

Dileklerinize aynen katıulıyorum.

BEKİLLİ   -  Bağlantı 8 Aralık 2014, 21:03

sayın emre çaputçu isim vermemiş ama müjdat keçeciyi ve mustafa kaynakı işaret etmiş….onun aklından geçenlerde bunlar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı