REKLAMI GEÇ

DENİZLİ İÇİN SEÇİM ÖNGÖRÜLERİ;

20 Nisan 2015 Pazartesi

AKP

İlk dörde 2011’deki aynı kadronun yazılması tam anlamıyla bir hayalkırıklığı oldu. Özellikle yüce divanlık bakanları cb’nin talimatıyla aklamaktan öte ses getiremeyen Bilal Uçar ve mecliste ne yaptığı tamamen bir muamma olan Nurcan Hanım’ın tekrar ilk dörde girebilmesi kafalarda soru işareti uyandırıyor. Yeni ve cemiyetin sevdiği farklı isimler şüphesiz olabilirdi, misal Ali Aygören, misal İbrahim Tan, misal Avni Örki. Kaldı ki AKP o kadar STK’ya danışıyoruz, temayül yapıyoruz havası yarattı, hepsi fos çıktı. Kararı belli ki yine saray verdi. İşte bu da demokrasi!

Açıkçası dostlar alışverişte görsün yaklaşımı çok sevimsiz bir şey.

Bu görüntüde AKP’nin 4 vekil çıkarması zor gibi. Kaldı ki Sn. Zeybekçi’nin şehre şu ana kadar somut bir katkı koyamadığı gerçeği ortada. Ekonomik olarak yüksek risk evresine giren gelişen piyasalarda Sn. Bakan da Merkez Bankasıyla CB ile aynı düzlemde siyasal dille mücadele edip popülist davrandı.

CHP

Bu seçimde güçlü kontenjan kullanmayarak bence büyük hata yapıldı ancak ön seçim sanki bu olumsuzluğu bir nebze örttü ve heyecanı diriltti. Yepyeni isimler çıkageldi. Özellikle hırslı ve tuttuğunu koparan iki bayan var ilk üçte; Melike Basmacı ve Gülizar Biçer Karaca. Kazım Arslan ise yıllardır ortaya koyduğu ciddi emeğin semeresini almak üzere. Açıkçası CHP kanadında bıkmaz usanmaz bir hırs ve çalışkanlık var. Bu bağlamdan bakınca AKP’den bir koltuk çalması işten bile değil.

MHP

Maalesef iç çekişmelerden en çok zarar gören parti MHP oldu. Sanırım kimse MHP’den iki vekil beklemiyor artık. Aynı tas aynı hamam devam edilecek gibi duruyor. AKP’ye karşı çoğu zaman koltuk değnekliği yapan bu partide Genel Başkan değişikliği yüksek sesle konuşulmalı fakat AKP’den MHP’ye gidecek milliyetçi oylar sayesinde partinin Türkiye çapında başarılı görüneceği de kesin. En azından Denizli’de hata yapıldı bence. Sn. Ayhan bir büyükşehirden aday olsa Denizli’nin önü açılabilirdi ve dinamik, yeni isimler sayesinde AKP’den daha fazla oy çalabilirdi. Merkez sağa yakın olup da AKP’den oy alabilecek çok yeni isimler çıkabilirdi sahneye…

HDP

Metropol olmayan bir batı ili olarak Denizli’de HDP oyunu illa ki arttıracaktır ancak vekil çıkartmaya yeteceğine hiç ihtimal vermiyorum.

Şu görüntüde tahminim aşağı yukarı anlaşılmıştır;

3 AKP
3 CHP
1 MHP

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı