REKLAMI GEÇ

Geliyoorrr Müjde Rantın Babaannesi geliyooooorrr

22 Mart 2015 Pazar

Geçenlerde Sn. Bakan Zeybekçi de İzmir’de söyledi, Denizli İzmir’den daha güzel bir şehir diye…

%100 katılıyorum, Denizli inanılmaz değişti son yıllarda;

Mesela tarihi Ulu Camii yıkıldı ve yerine müthiş bir katlı otopark inşa edildi. Zaten zavallı cami olmuş kırık dökük metruk bir bina. Ne uğraşacaksın restorasyonla falan. Neyse; belediye, cami yıkmada uzman olan CHP’lilerden gerekli bilgileri aldı ve cami yıkıldı:)!!! Otoparka gelince; o kadar müthiş ki otoparkın araç kapasitesinden çok fare kapasitesi yüksek. Zaten Anadol marka araçlar giremiyor çünkü fareler yiyor.

Yeni Vilayet binasının olduğu yerdeki eskimiş, pislik yuvası, tarihi taş binalar yıkıldı, yerine müthiş bir valilik binası yapıldı. Fena mı oldu? Şimdi de hayırlısıyla geri kalan taş binaları da yıkıp müze yapacağız. Eh artık o binalardan bir kaç moloz parçasını müzeye koyarız, Berlin Duvarı misali. Hatta seyyar satıcı çocuklar poşetlerde küçük moloz parçalarını turistlere satar, geçinir giderler. Eee Berlin’de ekonomi böyle yürüyor. Adamlar duvarın parçalarını sata sata bitiremedi.

Denizli’nin mülki ve idari amirleri çok akılcı ve kârlı işlere de imza atıyor. Mesela 100 yıllık okulun ismini İl Milli Eğitim, hayırsever bir işadamına tam 2 milyon TL’ye sattı. Okul şehrin göbeğinde, ben de ordan mezun olmuştum, adı Hürriyet mi neydi öyle bir şey işte. Amaaan ismin ne önemi var zaten, sen gelecek paraya bak. Yoksa Beştepe’deki milyarlarca liralık sarayın parası nasıl çıkacak?

Geceyle gündüzün eşit olduğu gün cumhurbaşkanımız kenti onurlandırdı. Anayasal olarak herhangi bir partiye bağlı olmayan kendisi bi parti için 400 vekil falan istedi. Orası muallak kaldı, ben pek anlayamadım, CHP’ye falan mı istedi, ne bileyim jest olsun diye falan acaba? Kafam basmadı. Sonuçta günün anlam ve önemine binaen tüm halkı eşitçe kucakladı her zamanki gibi.

Haa bir de hükümetin başı olan Başbakan’dan emir ve talimat alması gereken Milli Eğitim Bakanı’na işte o bomba talimatı verdi.

Kardeşim dedi, çek öğrencilerini Denizli Lisesi (Koca Mektep) denen o metruk binadan, benim büyükşehir belediyem oraya geçecek dedi. Yani ben böyle anladım en azından.

Sn. Bakan’da kafa salladı, talimat anlaşıldı dedi. Davutoğlu bu sırada Yavuz Bingöl ile Memleketim şarkısını söylüyordu İstanbul’da.

Rantı ve rantçılığı çok seven insanlar topluluğu bu talimatı duyunca bastı alkışı. İzleyen halk ise muhtemelen konudan bihaberdi. Aslında plan süper. Dedim ya İzmir’den güzeliz Allah için ve daha da güzel olmalıyız.

Çınar Meydanı’ndaki iğrenç belediye binasını yık, bedavadan Koca Mektep’e taşın ve sonra da belediyenin o arsasını sat bi otele, rezidansçıya, AVM’ciye… Nasılsa oralarda ağaç falan da yok, Geziciler olay da çıkarmaz.

Artık bilemiyorum Denizli’ye hangi büyük otel markası gelir de benim Acıpayamlı, Serinhisarlı, Babadağlı, Çallı, Beyağaçlı, Çivrilli çiftçim köylüm bayram eder. Raffles mi, Fairmont mu, Shangri la mı, Four Seasons mu, Kempinski mi gelir ben bilemem artık. Zaten Denizli’de turizm patlaması yüzünden otel, rezidans ve avm açığı çok.

E kardeşim diyorum ya bu sarayın parası nasıl çıkacak, böyle böyle işte.

100 dönümlük sanayi alanlarını bi gecede konuta çevirt, EGS’nin koca arazisini sat ve sonra da emsalini bilmem kaç katına çıkart ki Sinpaş+Hürriyet İlkokulu isim hakkı sahibi+Denizli’nin akil adamı ortaklığıyla oraya yığ beton yığınlarını, getirt altın sarısı tropikal kumları ve Denizli’nin deniz hasretine son ver.

Hizmetin böylesi alkışlanır. E böyle olunca da İzmir bizim yanımızda varoş kalır tabi. Zaten ne zaman kordonda o yeşil upuzun sahili gördükçe saçımı başımı yolarım. Yahu yap oraya otelleri, rezidansları Ataköy sahili gibi di mi? Saf bunlar saf… Neyse, bu gibi rantsal olaylara Fransızca’da “la börek de la kaymaklı” deniyor halk arasında. Türkçe’si de kaymaklı börek olsa gerek.

Şaka bir yana; mesela düşünün, Cambidge Üniversitesi’nin tarihi bir binası var ve Cambridge Kent Belediyesi mevcut binasından çıkıp üniversitenin binasına çökme arzusunda.

Açık söyleyeyim; Allah’tan önce halk çarpar ama sonra da Allah kesin çarpar. 

Ancak Türkiye gibi sivil toplum hareketleri pek gelişmemiş ve tomalar, gaz bombaları sayesinde de bu hareketlerin pek gelişecek gibi durmadığı ülkelerde böyle şeyleri yapmak basittir.

Bak n’oldu kardeşim, adam 100 yıllık ismi satın aldı parayla, kim protesto etti? E Koca Mektep de uçup gitmiş belediye olmuş falan, kim direnecek?

Hadi bakalım benden söylemesi; STK’lar şimdiden bu projeye karşı birleşsin de görelim. Muhalefet vekillerine iş düşüyor, hadi bakalım…

Bu şehri bu utançtan kurtarın! Asırlık bir başka okulun tarihi binasına bir belediyenin taşınmasına engel olun. Binlerce öğrenciyi mezun etmiş o sınıflarda su faturalarının tahsil edilmesine birileri dur desin. Şehri bu durumdan, dünyaya karşı bizi bu utançtan kurtarın…

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

ibrahim de…..   -  Bağlantı 22 Mart 2017, 12:22

SADIK nekadar acele ettin erkenden gittin bu kadar daha yazacakların vardı gündem o kadar yogunki ben hep paylaşmıştım yazılarını tekrardan okuyorum seni yeni yazmışsın diyerek mekanın cennet olsun sen rahat uyu güzel insan 🙁 🙁

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı