REKLAMI GEÇ

Denizlispor’un yol haritası ne olacak?

9 Haziran 2014 Pazartesi

Gündem yine Denizlispor!

Denizlispor dibi boylamak üzere sanki. Klübe başkan ve yönetim bulunamıyor, bir talip bile yok.

Kulüpte para da yok, pul da yok.
Borç desen gani.

Bu yazı, birilerini suçlama yazısı değil. “Sen yaptın, sen bozdun, sen suçlusun” yazısı hiç değil.

Naçizane görüş ve öneri yazısı. Şöyle ki; artık bunları yapmayın veya artık bunları yapın:

* Her yönetim krizi sonrası çarkıfeleği çevirip de okun işaret ettiği eski başkanı göreve çağırmayın.

* Klübün para sorununa çözüm bulmak adına iş dünyasının meşhur ve ağzı laf yapan üyelerine kapı kapı fabrika gezme ya da o işadamlarına, potansiyel bağışçıların davet edildiği toplantıya divan başkanı olma ve bağış toplaması görevini tevdi etmeyin.

* Basın, eski başkanların boy boy resimlerini koyup altını da hoş ama boş yorumlarla süsleyip çözümsüz çözümlere yelken açmamalı. Eski başkanlar kredilerini ya yaş haddinden ya da başarı karnesi haddinden doldurdu.

* Hele hele böyle bir dönemde sağa sola taş atıp gönderme yapan kimselerin sözlerinin basında yer alması neye fayda, kime fayda acaba?

* Lamı cimi yok! Denizli Büyükşehir Belediyesi klübün borçlarının arkasında kapı gibi durmalı. Oluşacak yönetime girecek ehil kişiler “acaba benden ne kadar para isterler, acaba parayı ne zaman geri alırım, acaba alır mıyım?” sorularıyla kabus group kulüpten ve sorumluluklarından soğumamalı (Elbette yönetim, klübe maddi destek olacaktır, olmalıdır ancak bu desteğin gönülden, şevkle gelebilmesini sağlayacak ortamı yaratmak önemli). Zira bu belediyenin bütçesini de Denizlililer oluşturuyor! Bu takımın sahibi Denizli! Şu da bir gerçek ki koca büyükşehirin bütçesi içinde Denizlispor’a ayrılacak bir can suyu devede kulak. Sn. Osman Zolan Başkan gerçek anlamda bu klübe hamilik yapmalı. En az 7.500.000TL’lik bir can suyu hibesi bu klübe defaten verilmeli. Çünkü belediyenin her ay ödediği belli miktar SGK, personel vs gibi giderler köklü ve somut destek oluşturamıyor. Samsun, Ordu, Mersin, Bolu gibi belediyelerin kulüplerine çok daha somut destekler verildiği konuşuluyor. Bu bağlamda belediye ölecekse bir defa ölmeli ve bu can suyunu sağlamalı. Elbette belediye bu can suyuna karşılık Denizlispor’a hamilik görevini sürdürmelidir fakat hamilikten kasıt, belediyenin belirleyeceği atama bir başkan ve atama yönetim kurulu üyeleri olmamalı. Demokratik ve şeffaf çerçevede yapılacak seçimli bir genel kurul ile yeni, genç, dinamik bir yönetimin belirlenmesinde belediye hakem olmalı. Şayet eskisi gibi yine birilerine yakın, birilerinin adamı veya birilerinin baskısı altında bir yönetim oluşursa her şey aynı tas aynı hamam devam eder ve Denizlispor’a siyasi faktörler sirayet etmeye devam eder.

* Gelelim başkana ve yönetime:

-Futbolun içinden gelen ve işi bilen başkan profile çok önemli.

-Futbolun, spor kulüpçülüğünün içinden gelen ve işi bilen yönetici profile çok önemli.

-Genç, dinamik, sorumluluk alan, toplantılara katılan, bu işi kendi işi gibi benimseyecek, futbola, spora ve tabiki de Denizlispor’a tutkulu, iyi eğitimli, vizyonlu, profesyonel bakışlı, çağdaş ülkelerdeki spor kulüplerini tanıyan gençlerden oluşan bir yönetim çok önemli.

-Kentte azıcık prestij edinmek adına yönetime girip de şunun bunun adamlığı görevini yerine getirmekle ya da klübün kapısının önünden bile geçmemekle görevlendirilmiş kişilerin yönetimde işi olmamalı.

-Başkan kesinlikle genç olmalı, hatta en fazla 45 yaşında olmalı. Bundan sonra 60-70’li yaşlarda kerliferli amcalar bi zahmet emekliliğin tadını çıkarsın ve Denizlispor’a abilik, hamilik yapsın (Laf açılmışken, o amcalar artık Denizli’deki diğer siyasi kurumlar, STKlar ve odaların başkanlığı veya yöneticiliği görevini de gençlerin önünü açarak devretmeli ya da birileri çıkıp seçimle onlardan bu görevleri devralmalı).

* Peki ya başkan kim olacak? Burada kilit rol belediyede. Belediye bu takıma sahip çıkacağını açık açık ve detaylarıyla beyan edecek. Bu beyana güvenen ve yukarıdaki kriterlere sahip olduğuna inanan başkanlık taliplileri de listelerini oluşturacak ve seçime gidilecek. Şu bir gerçek, maddi konularla ilgili güven verecek ve bu işin kilidini çözecek en büyük güç Denizli Büyükşehir Belediyesi’dir.

* Genel kurul öncesinde de taşıma suyuyla sırf şunun bunun adamına oy vermek için klübe üye yapılmış hayalet üyeler var ise bu konuya çözüm bulunmalı.

Uzun lafın kısası; geçmişe dönüp birbirini suçlama. Belediye, yolu sen aç ki deveye hendek atlatmaya gönüllü delikanlılar ekipleriyle çıksın meydana.

Bu işin çözümü için YENİ KAN ŞART!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 9 Haziran 2014, 14:14

Sevgili başkanım çok haklısınız,teşhisiniz de tam doksandan olmuş.Bu önerilere örnek olarak ta,klübü iyi tanıyan,eskidende idarecilik yapmış profosyonel yönetici olarak,CAN ÇOBANOĞLU düşünülebilir.Tam yetki le geldiğinde hem alt yapı,hemde borçların yapılanması ve Futbolcu ruhunu anlayabilen biri olarak çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı