REKLAMI GEÇ

Kendim @tim kendim buldum-1

8 Kasım 2017 Çarşamba

Zeybekci’nin Denizlihaber ile ilgisi ne?

Medyanın ‘e-halleri’ni anlatan bir köşedir bu!..
Bu nedenle medyayla ilişkileri olan herkesin evet ama en çok da genç gazeteci arkadaşlarımızın okuması gereken bir yazıdır.

Yakın tarihi anlatır…

Denizli’de medya ile az çok bağ içinde olanların pek çoğu fark etmiştir… Son zamanlarda internet siteleri nicel nicel artmakta, pek çoğumuz nitelikli kaygılar yaşamaktayız.

Hal böyle olunca gözler benim gibilere çevrildi ve ahali “La oğlum hepsi senin suçun. Bak herkes internetçi oldu gördün mü” der gibi gibi bakmaktadır…

O yüzden kaleme alınmıştır…
Çok uzundur ama satır aralarında Denizli’nin 15 yılında yaşanan birçok konu yatmaktadır…
Bu nedenle VARAN 1, VARAN 2 şekline müsait olduğundan, bölüm bölüm anlatılmaktadır.

**

2002 sonbaharı

3-5 ay kadar önce Hüseyin Özgenç, eski yol arkadaşı Yeşim Gürler ve medyanın tanınmış ekran yüzlerinden Eylem Şimşek’in ağabeyi Şahin Şimşek ile birlikte Denizlili.net’i kurmuştu.

Denizli o kadar küçüktü o yıllar…

Ben ise, Mete Demir ve Serkan Urgancı ile yola çıkmıştım. Mete o zamanlar benimle birlikte ART’de çalışıyor, Serkan İse DEHA Medya Grup’ta görev yapıyordu. Üçümüz de geleceğe dair konuştuğumuz şeyleri hayata geçirmek adına cesaretle adım atmış, kendi işimizde yerel gazetecilik yapmak adına yola çıkmıştık.

Serkan, “Kendi işimizin patronu olacağız” diye ayrılmak istediğini söylemiş ve Eren Güneş tarafından Denizli Medyası’nın tarihine yazılacak o meşhur ‘iğdişli’ söz söylenmişti; “Ç.k olmadan kendini y…..k sanan b.l.kler iğdiş edilmeye mahkumdur”

Söylense de Serkan Urgancı’nın gidişine engel olunamamıştı.

Hatta daha sonraları Denizlihaber.com’da özgün içerik üreten, köşe yazan Seval Uysal da kısa süre sonra yanımıza gelip “Aman ablam ne yaptınız siz?” falan diye de bizleri geç kalan bir uyarıyla eleştirmişti.

Mete, ben ve Serkan artık kendi işimizin patronu olacaktık.

Serkan DEHA’dan ayrılmaya uğraşırken biz Altıntop Mahallesi 837 Sokak Kızılhisar İşhanı No: 9’da ofisimizi tuttuk. Kapı komşumuz, yani 10 numaralı ofis, Denizli’nin ilk internet gazetesi Denizlili.net idi.

Denizli o kadar küçüktü…

Denizli’nin ilk internet haber sitesi Denizlili.net’in yanına komşu olarak gelen ikinci internet gazetesinin adı ne olacaktı? Tabii ki Denizlihaber.com..

Denizlihaber.com domainini ilk olarak Mete Demir almıştı.

Ancak Mete, her ne olduysa, ki yıllardır çok merak ederim, birden bire henüz daha yolun başındayken ayrılma kararı aldı. Büronun duvar boyalarını ağabeyi ile birlikte yapmış, ama yolculuğun başında ayrılma kararı almıştı.

Serkan Urgancı ile kala kaldık. (Ama Mete ile dostluğumuz hiç bozulmadı. Çok severim kendisini. Mete bu oluşumdan yaklaşık 1,5 yıl sonra Bakan Zeybekci’nin ilk kez siyasete girdiği belediye başkan adaylığı sırasında kurulan seçim ekibinde görev aldı. Bugün Zeybekci’nin Turkuaz Holding’inin AKÇA Holding ile iştirakleri Aktur Şirketi’nde bölge yöneticiliği yapmakta… Eee ne demiştik? Denizli o kadar küçüktü)

Sedat ile Serkan olunca; isimlerin baş harfi olsun dedik Medya S’yi kurduk. Limitede filan gücümüz yetmeyeceğinden benim üzerime şahıs işletmesi açtık.

Eylül gibi ofis işine daldık.
Cebimizde 5 kuruş para yoktu!

Karatepe Mobilya’nın kapısını çaldık.
Esat Sivri’nin kapısını çaldık.
Halit Polat’ın kapısını çaldık.
Pamukkale Halı’nın kapısını çaldık.
Nihat Zeybekci’nin kapısını çaldık.

Sağolsunlar bu oluşuma destek olmayı beklentisiz ve tereddütsüz kabul ettiler.

Ettiler etmesine de; şansımıza Türkiye’nin en hareketli, en enteresan, en tatsız, en kriz yıllarının başlangıcıydı ve bize selam verenin sonu pek hayır olmadı…

Reklam karşılığı büro mobilyası aldığımız Karatepe Mobilya’nın sahibi kardeşler, kısa süre sonra ortaklığı bozdu, ayrı yürüme kararı aldı…

Çıkışta madden destekleyen duayen sanayici Esat Sivri’nin tarihi yapıtı DEBA Holding battı!..

Bize bilgisayar alıp çok önemli bir eksiğimizi gideren Halit Polat’ın halı firması battı, Karahayıt’taki oteli neredeyse elden gidiyordu. Halit Ağabey, el emeği göz nuru Polat Otel’i yıllarca Antalyalı bir turizm firmasına kiraladı. Geri almak için akla karayı seçti.

Kapılarımızı yaptırdığımız Sancar Kapı battı…

Ofisimizi açar açmaz gelip bize acayip hava katan dönemin Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz’ın partisi 10 gün sonra yapılan seçimlerde baraj altında kaldı.

Büromuzdan adım atan ilk Vali Recep Yazıcıoğlu (Nurlar içinde yatsın) kısa süre sonra geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

“Çocuklar ilk ilanınız da benden” diyen ve Denizlihaber.com’a ilk ilan/reklam parasını veren ANAP Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan’ın partisi dağıldı.

Allah’tan ikinci bilgisayarımızı alıveren Nihat Zeybekci’nin hem ticarette hem de siyasette işleri, halıfleksimizi reklam karşılığı veren Habip Kızıltaş’ın işleri rast gitti de koca kent tarafından lanetlenmekten son anda kurtulduk!..

Yeni başlayanlar için bölüm notları:
Bu arada DEHA Medya Grup;
Bugün tvDEN’in Genel Müdürlüğünü yapan Bülent Öztürk,
Bugün Denizlihaber.com Geçmiş Zaman Olur Ki Editörlüğünü yapan Cengiz Akhisar,
Bugün Denizli Gazetesi ve DRT’nin Genel Yayın Yönetmeni olan Mustafa Kaya,
ve bugün Pamukkale TV ve ART’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Emin Barıner ortaklığında kuruldu.

Denizlihaber.com’u kurduğumuz yıl, Barıner, Kaya ve Öztürk’ün yolları çoktan ayrılmış, DEHA TV’nin patronajı rahmetli Osman Nuri Sözkesen’e geçmişti. DEHA TV, DEHA Kent Radyo, DEHA 20 Gazetesi ve DEHA Ajans olmak üzere bildiğimiz 4 ayrı yapıdan oluşuyordu. Şirketin en tepesinde en yetkin isim Eren Güneş gibi görünse de aslında ajansın başında oturan Bülent Çelik’in yönetim bazında ortağı gibiydi. Sözkesen’in ölümünden DEHA TV ve DEHA Kent Radyo’yu satın alan Bülent Çelik bu iki yayın organının başına geçerken, Eren Güneş DEHA 20 Gazetesi’nin yeni sahibi oldu.

Sancar Kapı’nın sahipleri yanılmıyorsam o günlerde hala birlikteliğini koruyan Zorhan-Teoman Sancar kardeşlerdi. Bugün CHP il Başkanı olan Teoman Sancar ve bir zamanlar DYP’li Belediye Başkanı Ali Aygören Yardımcısı olan ve bugün Sümer Konutları’nın Denizli Satış Müdürü olan Zorhan Sancar, (daha önceleri) uzun yıllar da iki kardeş emlakçılık yaptılar

Halit Polat, Denizli’ye sırtında halı ile gelmiş, Özal kredileriyle turizme büyük yatırım yapmış aslen Malatyalı bir işadamıdır. İlk haberini o zamanlar Hürriyet Gazetesi Denizli büro şefi olan bugünün DHA Denizli Temsilcisi ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı yapmıştır. Boyacı’yı çok seven Halit Ağabeyimiz, ne zaman beni görse “Boyacı’ya selam söyle” der. Oysa bir telefon açıp “Nasılsın Osmancığım” diye sorsa daha samimi olacak. Polat Denizlispor’un eski yöneticilerindendir.

Bölüm Sonu Değerlendirme:
Bugün ayrı kulvarlarda, farklı sıfatlarla boy gösteren insanların Denizli gibi küçük kentlerde yolları elbet birçok kez kesişmiştir.
Hele hele biz gazetecilerin yolları herkesle bir şekilde kesişir.
Düşünsenize, kim derdi ki Denizlihaber.com’un temellerinde Zeybekci’nin de katkısı vardı…
Neydi? Denizli çok küçüktü…

YARIN NELER OLACAK?
Murat Acar Denizlihaber.com’a nasıl üçüncü ortak oldu?
Metropol Gazetesi Nihat Zeybekci için ne anlam ifade ediyor?
Ak Parti, CHP ve MHP’nin Denizli’deki ortak değeri ne?

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı