REKLAMI GEÇ

AŞIRI HIZ

7 Ağustos 2014 Perşembe

Maalesef Denizli’nin trafik sorunu o kadar ciddi ki; başka önemli konuları yazma olanağı dahi bulamıyorsunuz. Kentte trafik akışının yavaş, sinyalizasyonun rezil, yaya trafiğinin plansız olduğunu defalarca söylemiştik.

Fakat haksızlık ettiğimiz bir konu da yok değil. Kentte trafik yavaş ama belediye otobüsleri bu değerlendirmenin dışında.

Bir tek onlar hızlı…

Daha önce özel bir şirket tarafından yürütülen toplu taşıma işi büyükşehir belediyesine yeniden devredildi. O dönemde özel şirket sürücülerinin süratli ve dikkatsiz araç kullandıklarını, defalarca ölümlere ve yaralanmalara sebep olduklarını görmüştük. Vatandaş da görmüştü. Nitekim tüm feryatları, talepleri görmezden gelinmişti.

İş büyükşehir belediyesine geçince de durum değişmedi. Son olarak Bursa Caddesi’ndeki kazada bir­i yolcu iki kişi hayatını kaybetti. Onlarca insan yaralandı. Kentin göbeğinde aşırı hızdan ve trafik ışıklarına uymamaktan korkunç bir kaza yaşandı.

Bunun sorumlusu kim?

Sorumlusu hiç kuşkusuz o otobüs seferlerini düzenleyen mekanizma. Sürücülere kent trafiğini hiç görmemişler gibi belli zaman aralıklarını dikta eden, süratli ve dikkatsiz olmalarına yol açan kişiler. Her geçen gün yolcu sayısı artmasına rağmen otobüs sayısını asgaride tutmaya devam eden düşünce suçlu. Bu açığı süratli, kısa aralıklı seferlerle giderebileceğini sanan kişiler suçlu. Bir de toplu taşımanın diğer alternatiflerinden her nedense yararlanmayı hiç düşünmeyen anlayış…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

FİKRET KOCAMAN   -  Bağlantı 8 Ağustos 2014, 00:21

Sırf minibüsçüler ile rekabet yapabilmek adına güzegah değiştirip,o güzergaha 10 dakika da bir yeni otomatik vitesli otobüsleri koyar da hiç kurs vermeden kendinizden şoförlerle bu işe soyunursanız sonuç ortada.Şöförlerin hiç kabahati yok bence. 10 dakika ara ile sefer koyup 1-2 kişi ile sefer tamamlanırsa da o giden paralarımıza çoook bakarız.Kontrol desen hakgetire.Allah beterlerinden korusun.

mehmet önkol   -  Bağlantı 7 Ağustos 2014, 12:09

selamicim yazını beğeniyle okudum ancak biz seni spor yazılarınla denizlisporla horozumla alakalı yazılarını daha beğenerek ve merakla okuyup bekliyoruz eminim seni takip eden diğer arkadaşlar da aynı düşüncelere sahiptir buna istinaden horozla alakalı yazılarını fazlalaştırabilirsen memnun oluruz.

ANIL   -  Bağlantı 7 Ağustos 2014, 10:49

Doktorlar Caddesi ve Hastana Caddesinin otopark olarak kullanılması hangi sivri zekalının fikriyse tebrik etmek lazım. Hele dün akşam üstü İmar İskan Evlerindeki pazaryeri trafiğini bir görseydiniz Püüvvv. Oralara bir pazar yeri yapamayan belediyeye tebrikler benden. Yılda birkaç kez kullanılan, zenginlerin at bindiği yer daha elzemdi çünkü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı