REKLAMI GEÇ

DENİZLİ KART

26 Ağustos 2014 Salı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 8 Eylül’den itibaren toplu taşımada Denizli Kart sistemine geçiyor. Sistemin tüm güncellemeleri şu anda otobüslere gerçekleştirilmiş durumda. Aslında fiilen hazır buna karşın vatandaşın hazır olmasını bekliyor.

Size biraz bu yeni ulaşım modelini anlatayım. Sistem beş farklı kart kullanımına açık olacak. Bu kartların ilki öğrenciler için… Belediye otobüslerini sık kullanan öğrenciler 80 binişlik karta sahip olacak. Toplu ulaşım satın aldıkları için indirimden de faydalanacaklar. Her biniş yolcuya 75 kuruşa malolacak.

İkinci model yine otobüsü sık kullanan sivil kullanıcılar için olacak. Onlar da 80 binişlik karta sahip olacaklar. Sivillerin ulaşımı da 1 lira 75 kuruştan 1 lira 35 kuruşa düşecek. Bu da toplu satın almanın getirisi olacak.

Üçüncü kart modeli yasalar gereği ücret ödemeyenlere yönelik olacak. Şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş üstü kişiler bu karttan faydalanacak. Onlar kart ücreti ödemeyecekler ama yine de kartlarını okutmadan otobüse binemeyecek.

Dördüncü tip kart modeli ise kullan-at şeklinde. Bu kart özellikle kent dışından gelen misafirlere yönelik. İki kullanımlıktan 5 kullanımlığa kadar kullan-at kartlar satışa sunulacak.

Tüm bu kartların yanı sıra isteyen kontörlü kart kullanacak. Bu tüm modeller içinde en kullanışsız olanı. Ama yine de otobüs ulaşımını sık kullanmayanlar için en uygun kart modeli de bu…

Kartlar 5 liradan satışa sunulacak. Hali hazırda otobüs kartı kullananlar eski kartları karşılığında ücretsiz kartlarını yenileri ile değiştirebilecekler.

Tüm kart sahipleri ilk kullanımdan sonraki bir saat içinde ikinci kullanımlarında ulaşımdan ücretsiz faydalanacak.

Sistemin en iyi yanı sağlıklı veriler depoluyor olması. Bu güne kadar ellerinde sağlıklı bilgi olmayan ulaşım şirketi; gözleme dayalı sefer modellemesi yapıyordu. Bu sürücülerden gelen bilgileri içeren bir modeldi. Bu modelde tam yolcu sayısı da yolcuların içeriği de bilinmiyordu. Ama Denizli Kart sisteminin devreye girmesi ile birlikte ellerinde veriler oluşacak. Yolcu sayısının arttığı güzergah ve saatlere müdahale edebilecek, sefer sayılarını artırabilecekler. Aksi de olacak. Yoğunluğun olmadığı bölgelerdeki sefer sayılarını azaltabilecekler. Yani günlük müdahaleler yapılabilecek.

Öyle ki kentte bir konser, bir maç durumunda bu sistem çok işe yarayacak. Ellerindeki olanakları efektif kullanacaklar.

Başkan Zolan’a herkesin o şikayet ettiği konuyu da anlatma fırsatını buldum. Otobüslerin şehir içinde çok hızlı olduklarını ilettim. otobüslerin 50 km. hıza sabitlendiklerini, isteseler de daha hızlı gidemeyeceklerini anlattı.

Ardından sürücülere ilişkin aldıkları tedbirlerden bahsetti. Kazaları asgariye indirmek için hizmet içi eğitimleri artırmışlar. Sürücülerin hem çalışma hem de işyerindeki sosyal koşullarını da iyileştirmeyi planlıyorlar. Bu konuda henüz profesyonel bir yardım almasalar da yakında alacaklarını tahmin ediyorum. Daha önemlisi yakın zamanda sürücülerin ücretlerinde bir tasarrufa gideceklerini söyledi. Ücretlerdeki iyileştirme pek çok şeyi de düzeltecektir.

Yeni sistemin eksisi sadece Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde hizmet veriyor olması. Büyükşehir belediyesi diğer 17 ilçeye ulaşım hizmetini götürme düşüncesinde değil. En azından şimdilik. Yani diğer 17 ilçe yine sıkış-tokuş konforsuz araçlarla eziyet düzeyinde seyahatler etmeyi sürdürecek. Klimalı ve ekonomik toplu taşıma bir süre daha onların mahallelerine uğramayacak.

Fakat Başkan Osman Zolan otobüs sayısında artış planlıyor. Hem Denizli’nin yeni mahalle olan uzak belde ve köyleri hem de ilçelerden talep gördüğünü biliyoruz. Bu kaçınılmaz bir yatırım olacak.

Belki o zaman ilçeler ile Denizli’yi bağlayan belediye otobüsü seferleri de düzenlenir.

Toplu taşımadaki bu yeni adımların işleyişin düzene girmesinde ve daha çok kazanç sağlamasında faydası büyük olacaktır. Her ne kadar kar amacı güdülmediği söylense de Ulaşım A.Ş.’nin de ayakta kalması gerekecek.

Özellikleştirme Denizli’de bu işin çözümü olmadı. Beraberinde pek çok sıkıntıyı da getirdi. Kar amacı gütmeyen kamu her zaman daha sağlıklı hizmet vermiştir.

Bundan sonra görev Denizlililerde… Trafikte rahatlık için toplu taşımayı tercih edeceklerdir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Reşat   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 23:51

SAYIN SELAMİ AYDIN BEY; Sivil ve Öğrenci ABONMAN kartların 80 binişlik ücretine 10 TL ZAM yapılmış, bu yapılanı esefle kınıyorum. Denizlideki ulaşıma en büyük katkıyı yapan ABONMAN binişlerdir, çünkü bizler diğer vatandaş gibi günlük değil, Hizmeti almadan ücreti peşin ödüyoruz, 2007 yedi yılından buyana Belediye otobüslerini kullanmaktayım ve her ay düzenli olarak ABONMAN KARTIMA yükleme yapıyorum, yapmadığım takdirde zaten işime başka bir araçla ulaşma şansım yok, ayrıca bugüne kadar 80 binişlik kartımın tamamının bittiğini görmedim, makbuzlarımda elimde ispatını isteyen varsa gösterebilirim, ABONMAN kullanan birisi aylık en fazla 60 veya 65 biniş gerçekleştirebilmektedir, indirimli görünen kartlar malesef bizlere zamlı olarak yansıyor, buda yetmiyor gibi yeni kart dağıtımıyla birllikte ULAŞIM A.Ş. nin zararı ABONMAN kartlı vadandaşa fatura ediliyor. ZAM olayının tekrar gözden geçirilmesini yetkililerden ve BAŞKANIMIZDAN rica ediyorum.

mustafa   -  Bağlantı 26 Ağustos 2014, 15:21

bu kart uygulaması çok güzel bi uygulama yalnız secimden önce osman zolan bi sözü vardı çabuk unuttu o sözü şuydU DENİZLİ MERKEZDE NE VARSA DİGER İLCELERDEDE OLCAK DEMİŞTİ gittigi her yerde ne çabuk unuttu çivril baklan acıpayam çameli tavas güney.ye neden çalışmıyor oralarda yaşayan insanların hakkı yokmu??? bu otobüsler hec olmassa sabah akşam birer sefer olmalı hemen pamukkale merkez efendimi var denizlinin ilcesi 2 tanemi??? heç olmassa honaz honazın mahallesi kaklık kocabaş organize gürlek sarayköy gibi yakın yerlere seferi olsun denizli merkezde boş boş birbiri ardına gidiyor ya1zık degilmi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı