REKLAMI GEÇ

MİNİBÜS GÜZERGAHLARI

26 Haziran 2014 Perşembe

Denizli Büyükşehir Belediyesi minibüs güzergâhlarına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Bu düzenlemenin arkasında kuşkusuz kent içi trafiğini rahatlatmak, bir düzen içine almak gayreti duruyor. Hali hazırda bir takım kişilerin bu nedenle mağdur oldukları da söylenebilir.

Şu güzergah meselesini değerlendirelim… Pek çok kez güzergahların yeniden düzenlenmesi gündeme geldi. Bunların bir kısmında oluşan tepkiler bir kısmında yargı kararları büyükşehir belediyesinin hayata geçirmek istediği mega trafik projesinin sekteye uğramasına neden oldu.

Sonuçta ilk yasak Gazi Bulvarı’na geldi. Bu bölgeden minibüsler kaldırıldı ama ‘kamu yolu’na çevrildi. Buradaki sınırlama özel araçları da kapsıyor. Doğası ile alanda müthiş bir trafik rahatlığı bulunuyor. Özellikle kaldırım düzenlemeleri sayesinde yaya trafiğinde akışkanlık, nüfusun artmasına rağmen üst seviyede arttı.

Şimdi yeni kararlar alındı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne minibüslerin girmesi engellendi. Sürücüler iyi bilirler bu bölge trafik açısından ciddi sıkıntılıydı. Özellikle birkaç gün sonra yaşanacak Ramazan’da bu sıkıntı hat safhaya ulaşacaktı. Burada atılan adımı olumlu bulanlardanım. Yansımaları elbette tartışılır.

Atatürk Caddesi’nin de kullanım dışı olması olumlu bir adım. Bu caddeyi kullanan minibüslerin kentin meydanına hiç giremeyecek olması olumlu bir gelişme.

İkinci Ticari Yol’a ilişkin değerlendirmeye ise katılmıyorum. Bu bölgede minibüslerin bir kısmının caddeyi kullanmasına engel olunurken bir kısmına hala açık olmasını aklım almıyor. O cadde üzerinde sürücülerin büyük sıkıntı yaşadığı biliniyor. Bu sıkıntının kaynağının da minibüsler olduğu ortada. Oradaki uygulama da tıpkı Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde olduğu gibi olmalıydı. Bu aşamada kentin dış mahallelerinden gelen minibüsler için yeni bir kavşak noktası oluşturmakta elbette fayda var.

Bu tedbirler master planın küçük düzenlemelerinden ibarettir. Sonuçta kentin trafik sorunu daha büyük bir keşmekeş oluşmadan ortadan kaldırılacaksa herkesin fedakarlık yapması gerekecek. Üstelik bu tür uygulamaların sonuçlarını daha ilk günden görmek kolay değil. Gazi Bulvarı bunun en güzel örneğiydi.

Ama şu da göz ardı edilmemelidir. Güzergah değişiklikleri ile minibüsçüleri değil onların taşıdıkları yolcuları mağdur edersiniz. Bu da henüz tüm kente yayılacak bir organizasyona ve ekipmana sahip olmayan otobüs şirketinin tek başına üstesinden gelemeyeceği bir sorumluluktur. Her ne kadar duruma itiraz eden minibüsçülerin sesi daha fazla çıksa da burada asıl mağdur o minibüsçülerin taşıdığı insanlardır.

Gerçekte ulaşımın toplulaştırılması tüm dünyada kabul gören bir uygulamadır. Sanıyorum dünya ülkelerinin çok çok büyük bölümünde minibüs gibi orta boy taşımacılık sistemleri bulunmuyor. Küresel ısınmanın etkisini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bu dönemde, ulaşımın toplulaştırılması karbon salınımının da asgari ölçülerde azaltılması anlamı taşır ki, çevre bilinci olan herhangi bir insanın bu fikre karşı çıkacağını sanmıyorum.

İşin bir de diğer yönleri var. Kentte araç kullanan sürücülerin ortak hezeyanı minibüs ve otobüslerin trafikteki davranışları. Bu konuda minibüsçülerin de olumlu adımlar attıkları söylenemez.

Kaldı ki seçimlerden uzun süre önce tüm minibüsçülerin bir araya gelip Çınar Meydanı’nda eylem yaptığını dün gibi hatırlıyorum. Görünen o ki Osman Zolan’a onlar da oy vermişler. Demek ki Zolan’ın yaptıklarını destekliyorlar, bu kenti yönetme biçimini beğeniyorlar. Sıra kendileri ile ilgili tasarrufa geldiğinde neden bu kadar agresifler…

İşin özü şudur. Trafikteki bu yeni tasarrufları eksik buluyor olsam da destekliyorum. Sadece büyükşehir belediyesinin bu konuda kendini yeterince iyi anlatamadığı ve elbette büyük trafik projesine ilişkin kamuoyunun bilgi sahibi olmadığı gerçeklerini hatırlatmak isterim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

hüso   -  Bağlantı 27 Haziran 2014, 08:23

Senin otomobilin varsa ve bu otomobil dört kişilikse ve sen bu araca tek başına biniyorsan senin araban karbon salınımı yapmıyor mu ediyorum (!) Senin gibi insanlar tek başına otomobiline binip gittiğinde karbon salınımı yapmıyor mu merak ediyorum. Ben köyden geldiğimde dolmuşlara binip işimi görüyordum şimdi dolmuş nerden geçiyor otobüs nerden geçiyor belli değil. Dolmuş otobüs sadece şehir merkezindeki insanlar için değildir. Kentin tümünün rahatlıkla kullanması gerekir.

mehmet   -  Bağlantı 26 Haziran 2014, 19:08

SELAMİ BEY İŞİNİ BIRAK. ŞİMDİYE KADAR BİRİKİMİN OLAN MALINI MÜLKÜNÜ BELEDİYEYE BAĞIŞLA. SONRA DEKİ. MİNİBÜSÇÜLERİ ANLIYORUM. BİZ DE SANA İNANALIM.

ibrahim   -  Bağlantı 26 Haziran 2014, 14:26

karbon salımını sadece dolmuşlarmı yapıyor senin aracın ve başka araçlar ve otobüsler oksijen salımı yapıyor galiba unutma selami dışladıgımız dolmuş esnafı ve şöforlarınında bakmakta oldugu bi aileri var burdan para kazanıp beşikteki bebesine okulda okuyan çocuguna hatta yaşlı hasta anasına babasına bakmakta e diyelim bunları attık iş yapmasınlar diye çokmu iyi olcak bu insanlar ne iş yapacak bi projen ve verebileceginiz işiniz varmı denizli artık adı büyük şehir ama bu dolmuş denizlidemi sorun git aydına git izmir hatta başkentimizde ve istambulda 81 ilimizin köy ve ilcesinde çalışıyor çalışşmakta çalışacakta bu adı büyükşehir denizlide 1.T SARI TİCARİ TAKSİ 2. S PİLAKALI SERVİS ARACI 3. N PİLAKALI NAKLİYE ARACI 4 M VE Y PİLAKALI DOLMUŞ 4.BELEDİYE OTOBÜSÜ OLACAK OLMALIDA BÜTÜN BUNLARA İHTİYAÇ VAR daha bu belediye otobüsleri diger ilçelerede çalışcak çalışmalı ama hemen şehir içinde en uzak 20.30 km gidiyo zarar ettik diye başladılar e şimdi YARIN bu otobüsler mesala çameli acıpayam tavas ve bi sürü ilçeye sefer yapınca ordaki dolmuşların yolunudamı Degiştirecek belediye başkanı arkadaş BAK arkadaş denizlide hangi hattaki dolmuşa binsen param yok yada cüzdan evde kaldı olur insan hali bindigin dolmuşcu seni gidecegin yere kadar götürür hatta ödünc para iste verir yalnız git belediye otobüsüne param kartım yok de isterse gece 24 olsun binemessin zaten bindirmezler denizlide dolmuşcu ve taksiciler yardım sever iyi görgülü insanlar BİDE ŞU VAR GERÇEKŞİMDİ BU DOLMUŞLARIN MOTOR TAMİR BOYA DÖŞEME ELETRİK İŞLERİNDEN PARA KAZANAN SANİYİ ESNAFI VAR ONLARI NE ETCEZ HERŞEY BİRİNE BAGLI DAHA var secimden önce apar topar M pilaka dagıttı belediye başkanı bazı yerlere şehir içinde 679 dolmuş vardı 16 hatta bunlar kalaba ediyorduda onlara niye M PİLAKA HAT VERDİ tabi 100.000 tl 150.000 tl para aldı herkesi borca soktu belediyenin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek ama şu mubarek ramazan ayında esnafa ve insanlara yaptığına bakın ama bu dünyanın üstü varsa altıda var

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı