REKLAMI GEÇ

MİTİNG İZLENİMLERİ

25 Mart 2014 Salı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitingine ilişkin izlenimlerimi paylaşayım…

20 binden fazla insan meydandaydı… Bu öyle kuru bir kalabalık değil, heyecanlı ve inançlı bir kalabalıktı. Kadınların sayısı bir hayli fazlaydı.
Hafta içi olması, mesai saati içinde yapılması gibi etkenler mitinge gelen insan sayısını doğrudan etkilemiştir kuşkusuz. Ama bayanların ilgisi şaşırtıcı düzeydeydi.
İşlerini yarım bırakıp geldiğini söyleyen pek çok insan gördüm. Yağmura rağmen Kılıçdaroğlu’nu görmeden gitmeyeceklerini söyleyen pek çok kişi…

CHP lideri alana biraz geç kaldı. Bunun nedenini yolda gösterilen sevgi olarak açıkladılarsa da adettendir ben daha zamanında miting yapan lider görmedim.
Ama bu gecikmenin bir de maliyeti oldu. Yaşı ilerlemiş partililerin bir kısmı alanı terk etti. Yağmurun da başlaması ile meydandaki kalabalıkta gözle görülür bir düşüş oldu.

Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıkmasının ardından Denizli beyin takımı kalabalığa tanıtıldı, alkışlatıldı. İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu’na gösterilen ilgi oldukça fazlaydı.
Kazım Arslan kürsüye çağırıldığında ise alanda yer yerinden oynadı. Bu tablo hem Arslan’da hem de CHP’de seçimi kazanma arzusunu biraz daha artırmıştır diye düşünüyorum.
Denizli’nin kayıp miletvekili İlhan Cihaner de nihayet kente bu miting sayesinde geldi. Denizli teşkilatı yine de bağrına bastı.
Fakat Adnan Keskin anons edildiğinde Kılıçdaroğlu kadar coşku yarattı ki, bu görülmeye değer bir tabloydu.

Miting alanında kürsü daha önce yapılan diğer parti mitinglerine göre öne alınmıştı. Bu da izleyiciler için dar ve uzun bir alan oluşmasına neden oldu.
Gazeteciler için ayrılan platform ise tam bir faciaydı. Önü ağaçlarla kapanmıştı ve çok alçaktı. Sallanan bayrakların arasından doğru dürüst bir Kılıçdaroğlu fotoğrafı çekme fırsatını güçlükle yakaladılar. Bunu her kim organize etti ise dünyadan haberi yokmuş.

Kılıçdaroğlu’nun performansı iyiydi. Çok kritik bir günde Denizli’de olmasına ve önemli mesajlar vereceği beklentisine rağmen o klasik bir meydan konuşması yaptı. Kalabalığı etkilemeyi başardı, onayını tekrar tekrar aldı.

Kazım Arslan’ın kürsüye çıkması kendi adına bir şanstı. Normalde uzun ve sıkıcı konuşmalar yaptığına tanık olduğum halde bu kez kısa ve kendinden emin konuştu. Mesajları ve niyeti netti. Adaylığı sürecinden bu yana çok mesafe katettiği, daha da olgunlaştığı, verimliliğinin arttığı rahatlıkla görülebiliyordu.

Sonuç olarak bu mitingin üstesinden kaza yaşamadan gelen il yönetimi tebriği haketti. Fakat kanımca meydanlar çok da önemli göstergeler değildir. Nihai sonuç sandıkların sayımından sonra ortaya çıkar. Fakat bu tablo, seçim çalışması yapan herkesin enerjisini yükseltmiştir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı