REKLAMI GEÇ

HESABI KİM VERECEK?

18 Eylül 2013 Çarşamba

İlimiz cumartesi günü oynanan Denizli- Samsun maçındaki bir elektrik arızası sebebiyle tüm Türkiye’ye rezil oldu. Üstelik elektrik teknolojisinin çağ atladığı bir zamanda.

Bu ilk olmuyordu.

Daha önce de 2 kez yaşanan kesintilerden mağdur olan hatta 2009 yılındaki Fenerbahçe maçında 40 dakikalık kesintiden dolayı gece yarısından sonra biten maçtan dolayı Denizli çok eleştiri almıştı. Fenerbahçe maçında yetersiz jeneratör sebebiyle yarıda kesilen maçın sıkıntısını dönemin Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve Denizli Milletvekili Sn. Selma Aliye Kavaf’ın girişimiyle bir jenaratör sahibi olarak çözmüştü. Bu konuyla ilgili o zaman ki Lig TV’nin spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun “ Bu ne rezillik” başlıklı yazısını internetten okuyabilirsiniz.

Bu kesintilerden sonra Denizli ikinci ulusal rezil olma maçını geçtiğimiz cumartesi oynadı. 1-0 önde olduğu maçta yaşanan arızadan ve giderilemeyen kesintiden dolayı maç ertesi güne sarktı ve kalan yarım saat Pazar günü oynandı. Cumartesi 1-0 önde olduğumuz maçı ertesi gün beraberlikle tamamlayabildik.

Şimdi neye yanacağımızı bilemiyorum:

-Zaten zar zor ayakta durma mücadelesi veren bir takımın giden 2 puanına mı, yoksa ihracatı ve sanayisiyle Türkiye’ye mal olmuş bir şehirde canlı yayınlanan maçında yaşanan elektrik kesintisiyle yaşanan mahçubiyete mi, arızasını gideremeyen idari anlayışa mı bilemiyorum.
Düşünün; vadileri, altyapısı, parkları ve cami külliyesiyle her şeyin en büyüğünü yaptığını övünerek Denizli’nin heryerine devasa afişler asmak suretiyle duyuran bir belediyemiz var. Üstelik 535 milyon TL’lik koca bir bütçeye sahip. Bunun yanına 65 milyon TL’lik İl Özel İdaresi bütçesi eklendiğinde toplamda 600 milyon bütçeye sahip bir şehir 10 bin TL’lik bir masrafı yapamıyor mu, küçük bir harcamayla yaşanabilecek problemin giderilmesi sağlanamaz mıydı?

Bazıları için bu konu küçük bir olay olarak geçiştirilmek istenebilir lakin giden 2 puanımızın geri getirilmesinin imkanı yoktur. Umarım yıl sonunda o 2 puana muhtaç kalmayız.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Rüşdi ERDEM   -  Bağlantı 19 Eylül 2013, 08:31

Bir Düzeltme Yapalım:
Maçın 56. dakikasında Denizlispor 1-0 önde iken arıza çıktı. Puan kaybını belki telafi edersiniz de itibar kaybı zor yerine gelir…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı