REKLAMI GEÇ

BİZİM UZUN ADAMLAR

26 Mart 2014 Çarşamba

Onu 2009 yılında, uzun boylu, yakışıklı, genç bir mühendis ve aile şirketinin başarılı bir yöneticisi olarak tanıdım. Babasını genç yaşta kaybetmiş, kardeşi ile birlikte aile şirketinin yükünü omuzlamıştı.

İlk referansı fötr şapkası ve bastonuyla Denizli sanayicisinin öncülerinden, rahmetli dedesiydi. İyi bir eğitim almış, kültürlü, Dünya’yı ve Türkiye’yi çok iyi okuyan, ateş gibi bir genç işadamı olduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yoktu.

2009 yerel seçimlerinden hemen sonra CHP Denizli İl Başkanlığı görevini üstlenirken, yönetim kurulumuzda görev aldı. Bir dönem birlikte çalıştık. Sonra şirketinde sorumluluklarının arttığını, siyasi sorumluluğunu gereği gibi yerine getiremeyeceğini açık yüreklilikle dile getirerek, ayrıldı. Oysa birçokları için ‘elde edilen siyasi mevzi’ terk edilmezdi. O, kendi isteğiyle aktif siyaseti bıraktı. Bu davranışı bile onun farklılığını ortaya koyuyordu.

Bizler örgüt içinde siyaset yaparken ‘Uzun Adam’ boş durmadı. Bir yandan işini toparlardı, öte yandan 2010 yılında yapılan anayasa halkoylamasına omuz verdi. Birçok partiliden daha etkili bir çalışma yürüttü. Denizli’nin iktidarın anayasasına ‘hayır’ demesine önemli katkılar koydu.

Bir gurup arkadaşıyla, çöldeki vaha gibi, Sevindik’te Cumhuriyet Halk Evini kurdu ve yönetti. Binlerce insana, özellikle kadınlara kurslar, seminerler düzenledi. Sevindik’in çocuklarının eğitimine ve ihtiyaçlarına destek oldu.

Sonra DEGİAD’ın başına geçti. Bir işadamı derneği başkanı olarak bambaşka bir profil çizdi. Ben işadamıyım, siyasetten uzak durayım, hükümet maliye ve sigorta müfettişlerini üzerimize salar, işim bozulur, demedi. Gerektiğinde zülfü yare dokunmaktan çekinmedi.

Başında bulunduğu DEGİAD’ı Denizli’nin ilk akla gelen sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirdi. Sanayi ve Ticaret Odaları dururken kenti ve ülkeyi ilgilendiren her konuda söyleyecek sözü ve bir tavrı vardı. Başbakan ve hükümetinin uygulamalarını eleştirmekten ve doğru bildiğini söylemekten çekinmedi. Denizli Lisesi ve Meslek Lisesinin taş atölyelerini korumak için çırpındı durdu.

Yaşadığı ciddi sağlık problemi nedeniyle uzun sürebilecek tedavisini yaptırmak üzere İstanbul’a yerleşme kararı aldı. Önümüzdeki günlerde İstanbul veya Almanya’da ameliyat olacak. Sağlığına kavuşup, aramıza geri dönecek.

Kendisine çok yakışan bir tavırla, DEGİAD başkanlığından istifasını açıkladı. Veda açıklaması adeta bir manifesto: “Hükümetin anti demokratik uygulamalarına yönelik tepkiler artık alanlara taşmış, insan hak ve hürriyetleri konusunda yaşanan bu kaotik süreçle demokrasimize kan bulaşmıştır ve yeryüzündeki hiçbir neden gencecik insanların ölmesi ve öldürülmesini haklı kılamaz, kılmayacaktır…10 yıldır bizi yönetiyorlar, ömürlerinin sonlarına kadar bizi yönetecek değiller. Bu yüzden ben yerelde ve Türkiye’de muhalefete de şans verilmesini istiyorum. Denizli’de ise CHP’nin Büyükşehir adayı Kazım Arslan’ı desteklesinler…Barışa, huzura ve müreffeh günlere kavuşma dileğiyle tüm hemşerilerimi aklıselime davet ediyorum.”

‘Uzun adam’ DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu veda açıklamasında, bir başka uzun adama, CHP’nin ‘Uzun Adamı’ Büyükşehir belediye başkan adayı, Kazım Arslan’a destek istedi. Daha ne desin?

Sevgili Sadık’ı yürekten kutluyor ve kendisine acil şifalar diliyorum. Eminim bu illeti yenip Denizli’ye dönecek ve memleketine hizmete kaldığı yerden devam edecektir. Ailesinin, dostlarının ve Denizli’nin ona ihtiyacı var…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

BİLGİSAYARCI   -  Bağlantı 26 Mart 2014, 18:00

DEDİĞİNİZ GİBİ AİLESİNİN, DOSTLARININ VE DENİZLİ’NİN ONA ÇOK İHTİYACI VAR….

densan   -  Bağlantı 26 Mart 2014, 09:41

doğru söze ne denir?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı