REKLAMI GEÇ

CHP’YE SÖVMENİN LEZZETİ

3 Şubat 2018 Cumartesi

Geçen yıl hacamat konulu bir yazı yazmıştım. Geçen zaman içinde Türkiye Hacamatçılar Federasyonu kurulmuş. Haccam ve haccamelerin meslek örgütü. İnanmayan http://hacamatcilarfederasyonu.net sitesini incelesin.

Türk Tabipleri Birliği’nin Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve on yöneticisi geçtiğimiz Salı günü gözaltına alındı. Sebep odanın Afrin Operasyonu ile ilgili yazılı basın açıklaması. Sinyal önce parti toplantısından gelmişti, “Senin her yerin tabip olsa ne yazar…” dedi. İki gün sonra gözaltı.

Başkanın çalıştığı İstanbul Üniversitesi durur mu? Alelacele Prof. Tükel’i ve TTB yöneticisi Prof. Gören’i üniversitesinden uzaklaştırmış. Tükel, son rektörlük seçiminde mevcut rektöre fark atıp, birinci çıkmış. Ne gam.

Hacamatçılar Federasyonu da durumdan vazife çıkarıp, açıklama yapıyor. “Değerli haccam ve haccame arkadaşlar, …Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu, ülke güvenliği için başlatılan savunma harekatını destelemek ve Tabibler Odası’nı kınamak adına, basın açıklaması yapılacaktır… Nuruosmaniye Camiinde kılınacak olan Cuma namazından sonra…” “Dik dur eğilme hacamatçılar seninle”, “Söz konusu vatansa hacamatçılar yanında Reis'” pankartları açmışlar. Yaşasın haccam ve haccameler!….

Farklı fikirlere, aykırı düşüncelere saygı ve tahammülün somut ölçüsü bu kadar. Artık Türkiye’de iktidarın görüşünün aksine söz söylemek öyle her babayiğidin harcı olmaktan çıktı.

Hacamatçılar Fedarasyonu haklıdır. TTB kapatılmalı, tüm malvarlığı ve yetkileri haccam ve haccamelere verilmelidir.

TTB’nin başına gelenler bir kez daha ortaya koyuyor.

En kolayı ve en çok prim yapanı muhaliflere sövmek. Yıllardır aklına esen, aklına estiği konuda veriyor odunu CHP’ye. Niye? Çünkü riski yok. Zevkli, memleket meselelerine duyarlıymış gibi yapıyorsun. Hatta akıl veriyorsun, ukala tavırlarla. Ne desin garip CHP’liler?

Birkaç gün önce kendini ‘solcu’ sayan bir işadamıyla konuşurken, şöyle cümleleri art arta sıraladı. “Bu CHP’den bir cacık olmaz. Kılıçdaroğlu bilmem kaç seçim kaybetti, o varken CHP bir adım gitmez, anca alacağı %25, bu adamı değiştirin, Türkiye’de asıl sol parti AKP, Erdoğan aslında sosyalist, filan”

Sordum, son 10 yıl içinde hiç CHP’ye oy verdin mi? Hayır. CHP’ye üye misin? Hayır. Kılıçdaroğlu gitse oy verecek misin? Bakarız. Son söz benden, has…!

Adam, aslında yediği haltın farkında. İktidarın 16 yıldır memleketi ne hale getirdiğini görüyor, olanlar içine sinmiyor. Ancak karşı çıkmaya, muhalif duruş göstermeye yüreği yok. Yediği halta gerekçe yaratmak için CHP’yi karalıyor. Hatta ‘AKP solcu, Erdoğan sosyalist’ diye kendini avutuyor.

Son günlerde ordumuzun Afrin Operasyonu hakkında iktidara yakın medyanın söyleyip yazdıklarına bakın. Ağzını açan CHP diyor. Lan Afrin Operasyonu CHP’ye karşı mı yapılıyor?

CHP, Genel Başkanının ağzından açıkça operasyona desteğini ifade ediyor. Bahçeli bey açıyor, ağzını yumuyor gözünü CHP’ye.
İktidara yakınsan ikbal, ihale bekliyorsan, vur CHP’ye!
Bakansan koltuğu korumak için, vur CHP’ye!
Milletvekiliysen, belediye başkanı isen, hele geçmişinde FETO varsa kıçını korumak için vur CHP’ye!
Veya aday olacaksan, beklentin varsa, Reis’e görünmek istiyorsan, vur CHP’ye!
MHP’nin neresinde olursan ol, geleceğini düşünüyorsan, vur CHP’ye!
Sözde solcu geçiniyorsan, vicdanın iktidarın yaptıklarından rahatsız ama kıçın eleştirmeyi yemiyorsa, vur CHP’ye!

Bunlar böyle, ya CHP’liler?

Yapmayın, etmeyin birader. Sanki memlekette adam gibi demokrasi varmış, adil ve özgür seçim olacakmış gibi kurultay işini abartıp, parti içindeki koltuklar veya adaylıklar için patırtı çıkarmayın. Hiç sırası değil.

16 yıldır iktidarın ve yardakçıların onca saldırısına rağmen, ayakta kalan ve ne olursa olsun dağılmayan %25’in önünde saygı ile eğilin…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı