REKLAMI GEÇ

GÜZELLİK SALONU

1 Nisan 2017 Cumartesi

Bugün güzel şeylerden ve güzelliklerden söz edelim mi biraz?

Sarayda neredeyse her hafta olağan muhtarlar toplantısı, ama illa ki Salı günleri ve CHP’nin gurup toplantısı ile aynı saatte yapılır. Türkiye’nin dört bir yanından köy ve mahalle muhtarları -özenle seçilerek- davet edilir ve alkışlar arasında muhalefete veryansın edilir. Son zamanın siyasi geleneklerinden biri bu.

Malum referandum ortamı, işler biraz karıştı. Muhtar toplantıları artık her hafta yapılmıyor. Muhtar toplantısını, CHP’nin Nevşehir’e bağlı Gülşehir İlçe Başkanlığı yapmaya kalkmış. İlçe başkanı muhtarları davet edip, ‘Hayır’ çalışması yapmış, konuşmacı hukukçu PM üyesi Hakkı Süha Okay.

Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı boş durmamış elbet. Toplantıya katılan 83 muhtardan Gülşehir’li 50 muhtara soruşturma başlatmış. “İzinsiz toplantı yapmak” iddiasıyla açılan soruşturmada, Gülşehir Emniyet Müdürlüğü, muhtarların tek tek ifadesini alıyor. Sanki siyasi partiler toplantı için izin alırmış gibi. Nasıl ama?

‘Hayır’ için çalışma yapanlara dört yandan engelleme, baskı ve yıldırma uygulamaları art arda geliyor. Devlet gücüyle yapılan ‘evet’ propagandasına her yol mübah.

Saraydaki muhtar toplantılarının yapıldığı salonu bu hafta güzel, bakımlı ve alımlı kadınlar doldurdu. Şişman ve orta yaşın üzerinde çoğu erkek muhtar kalabalığının yerini, cıvıl cıvıl güzellik uzmanı kadınlar aldı.

Keyifle izledik. Programın adı bile çok güzeldi; “Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet”

Reis-i cumhur hazretleri ‘güzellik uzmanları’ kararnamesini canlı yayında imzaladı. Etrafında birçok alımlı güzellik uzmanı hanımla birlikte. Konu ilgimi çekti, azıcık araştırdım.

Güzellik uzmanı; kozmetikten ve teknolojiden yararlanarak cildi ve vücudu daha sağlıklı, daha güzel, daha genç göstermek için çalışan kişi imiş. Bu işin üniversitesi yok, daha çok çıraklıktan veya kurslardan yetişenler yapıyor.

Sağlık Bakanlığı, bir yönetmelikle, güzellik uzmanlarının lazer cihazları ile epilasyon için gerekli araçları kullanmasına izin vermiş. Buna karşı doktorlar Danıştay’a dava açmış. Danıştay, insan vücuduna lazer uygulamasının tıbbi bir müdahale olması nedeniyle, bu işlemin doktorlar tarafından yapılabileceğine hükmetmiş. Kararın ardından çok sayıda ‘güzellik merkezi’ kapatılmış ve ruhsatları iptal edilmiş.

Reis-i cumhurumuz, Saray’da düzenlenen ‘Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet’ toplantısında güzellik uzmanlarının sorunlarını çözmenin kendileri için görev olduğunu söyledi ve bastı kararnameye imzayı. “Özellikle ‘Daha güzel bir Türkiye için Evet’ dediğiniz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘Evet’ oyları karşılığında bir kararnamenin lafı mı olur kardeşim. Güzellik uzmanı esnafımız, yapsın güzel güzel lazerini, epilasyonunu. Ne olacak?

Danıştay karar vermişmiş, konu tıbbi müdahale imiş, tıp eğitimi almak gerekirmiş. Ne gam! Mevzubahis 16 Nisan’daki ‘evet’ oyu ise gerisi teferruattır.

Hem Hacamat bile resmi tedavi kapsamına alınmamış mıydı? Hacamatçı esnafı mağdur etmeyelim. Bir kararname de Hacamata gelsin…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı