REKLAMI GEÇ

SARRAF’IN NOTASI, ABD’NİN NATO’SU

18 Kasım 2017 Cumartesi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “ABD’den yanıt geldi. Rıza Sarraf’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi” dedi, Hariciye nazırı Çavuşoğlu durur mu? ABD’ye iki kez nota verdik, ikinciye cevap aldık sorun yok, kendisi güvende ve iyi, diye bir açıklama da o yaptı. Bir rahatladım sormayın.

Malum Rıza Sarraf adlı -ödediği vergilerle ekonomimizi düzelten- vatandaşımız, ABD’de tutuklu yargılanıyor. Beş gün boyunca Türkiye’deki avukatları kendisi ile iletişim kuramayınca endişe edip, devletimize haber vermişler, Hariciyemiz, derhal konuya el atıp üç gün içinde iki tane nota vermişti.

Hariciyemizin nota’sı müzik notasına benzemez. Tak diye iki nota’da vatandaşımızın durumunu öğrenip, iki ayrı bakan art arda açıklama yaptılar. Türk kamuoyu merak ve endişeden kurtuldu. Hep beraber derin bir oh çektik.

Hukukun şahane işlediği, yurttaşların ezici çoğunluğunun adaletin varlığına güvendiği, demokrasinin tüm kurumları ve kurallarıyla işlediği her uygar devlette olduğu gibi, bizim devlet de yabancı bir ülkede tutuklanan yurttaşına sahip çıkmalı değil mi ama?

147 farklı ülkede 5531 Türk vatandaşı farkı nedenlerle tutuklu imiş. Sarraf’ın ne özelliği var? Devletimiz büyüklüğüne yakışır şekilde hepsini tek tek takip ediyor demek ki. Ya da Sarraf ile aynı davada tutuklu yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısının durumuyla da aynı şekilde ilgileniyorlardır mutlaka. O da Türk vatandaşı değil mi? Hem bir devlet bankasının yöneticisi, devlet memuru yani. Devlet, memurunu terk edecek değil ya.

Devletimiz iki defa Nota verip, hakkını ararken Sarraf bey, New York mahkemesinde dün yapılan duruşmaya katılmamış. Bak şimdi olan işlere. Yahu bu herif tutuklu değil miydi? Sakın FETO’yu yıllardır kullanan CIA, bu herifi kandırıp itirafçı yapmasın? Adam itirafçı olur ve Halkbank yöneticisine karşı tanık olarak ifade vermeyi kabul ederse seyreyle sen gümbürtüyü. Öter mi öter bu adam.

İktidarda kalabilmek için asırlık ulusal politikalardan vazgeçerseniz, yıllar boyu ‘Dostum Barrack, Dostum Donald’ gibi basit söylemlerle yürüyen dış politika ile ABD’yi, CIA’yı ve onun beslemesi FETO’ya yaslanır ve bütün sırlarınızı verirseniz, sonra papaz olduğunuz vakit aleyhinize dünya kadar malzeme bırakırsınız.

Siz, kendi çıkarı için itirafçı olmaktan ve sizi ele vermekten çekinmeyecek biri için nota üstüne nota verirken, ABD’nin jandarması NATO’nun Norveç’teki toplantısında Atatürk ve Cumhurbaşkanı’na yapılan terbiyesizliği hata mı sanıyorsunuz ?

Saf da değilsiniz ama…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Arda   -  Bağlantı 20 Kasım 2017, 09:04

Akıllı olsalar geçti herşey

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı