REKLAMI GEÇ

DESAV ŞİMDİLİK KURTULDU

22 Ocak 2015 Perşembe

Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (DESAV)’ın olağan genel kurulu yapıldı. Yıllardır böyle katılımlı toplantı, Sayın Valimizin ilgi ve gayretleriyle yapılabilmiştir. Kendilerine teşekkür borçluyuz. Genel kurulun gündem maddelerinden birisi aynen (Vakfımızın dağılması konusunun görüşülmesi) şeklindeydi. Özellikle bizim gibi DESAV’a 10 yıl emek ve gönül vermiş olanlar için üzülmemek ve hatta irkilmemek mümkün değildi. Kongrenin kanun gereği taahhütlü postayla en az bir ay öncesinden duyurulması gerekirken, Valiliğimizin gayreti ile bizlere üç beş gün önce telefonlarla duyurulabilmişti. Bazı üyelere ise, Valimizin imzası ile tebliğ edilmeye çalışılmıştır. Yönetim kurulu var olmasına rağmen bu şekildeki duyuru bizleri çok şaşırtmış ve Valimizin davetidir diye koşup gitmiştik.

Bu arada (denizlihaber.com) internet gazetesi bana da sorarak konuyu haber yapması Vakıf başkanını üzmüş olacak ki, genel kurulun haber yapılmasını eleştiri konusu yaparak, aynı gazetenin yazarı oluşumun da etkisi ile üstü kapalı şekilde beni diline dolayıp, sataşmaya kalkışıyordu. Hiç üzülüp kırılmadım da, büyük bir kurumun başında olan bu arkadaşımızın gazete yazılarından bu kadar rahatsız oluşuna hiç bir anlam veremiyorum. Belki bu yazımdan da alınganlıklar çıkartarak yine telefona sarılıp (sen kim oluyorsun?..) diye bağırıp çağırabilir. Ancak ne denirse densin aldırmıyorum. Benim gibi gazetede yazı yazanların ceremesidir diye düşünüp geçiyorum. Kim olduğumuzu ve nereden gelip, nereye gittiğimizi bilenlerdeniz. Aynı zamanda biz, hal ve gidişimizden de memnunuz.

Aslında konumuz bu değildir. DESAV Vakıf müfettişlerince teftiş edilmiş ve 2006- 2013 yıllarına ait iş ve işlemleri yüzünden DESAV’ın pasifliğine hükmedilmiş. Bu yüzden DESAV’ın dağıtılabileceğini rapor etmiş. İyi hoş da, 2006 yılından 2010 yılına kadarki dönemin neresi pasif geçmiş anlaşılmaz. 2006’dan 2010 yılı sezon sonuna kadar 5 yıl süre içerisinde 58 defa sanatsal etkinlik düzenlemişiz. Her yılın 8 aylık çalışma sezonunda Vakıf, toplam 40 ayda 58 aktivite gerçekleştirmiş ki, buna göre ortalama her ay 1,5 sanatsal olay organize edilmiş. Bu 5 yıl içerisinde çeşitli Türk ve batı müziği konserleri ile başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, İzmir, Antalya ve Borusan senfoni orkestraları, Türk Silahlı Kuvvetler Armoni Mızıka topluluğu konserler verebilmiştir. DESAV sayesinde belki de Denizlide ilk defa opera ve bale sanatları defalarca sahne alabilmiştir. Devlet Tiyatrolarından çok, ünlü özel tiyatrolar ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Tiyatrosu bile, defalarca Denizli sanat sevenlerinin beğenisine sunulmuştur. İdil Biret, Suna Kan, Fazıl Say gibi ünü dünyaca kabul edilmiş sanatçılarımız yanında, bir sürü ünlü yabancı sanatçılar Denizli’de konserler vermişlerdir. İngiliz ses cambazları Swingel Singers topluluğu bir daha Denizliye gelebilecek mi merak ederim. Bütün bu ve benzeri aktivitelerin yaşandığı döneme PASİF denilebilir mi? Bu dönemi birlikte yaşadıklarımızın 2000 yılından sonra aktif olamayışlarını neden 2006’lı yıllara yüklemeye çalışırlar bilinmez. Böyle bir pasiflik suçlamasını yapanlara karşı, o güzelim dönemi beraber yaşadığımız arkadaşların savunması gerekmez miydi bilemiyorum.

Biz 10 yıl süresince, hedefimizin para kazanmak olmadığını düşünmüştük. Vakfımızın asıl görevinin, kültür ve sanat olduğunu kabul ederek çalıştık. Büyükşehir olma yolunda çabalayan Denizli insanını, uluslar arası sanat olayları ile buluşturmak gerekir dedik. Bunu kendi arkadaşlarımıza bile anlatamamışız. Para kazanmak, bağış toplamak için okul yapma, yurt inşa etme yollarını gösterenler, 10 yılda gerçekleşen 20 kongreye böyle bir fikir getirmemiş olmadıkları, Vakıf senedini kendileri yazdığı halde, DESAV’ın böyle bir görevi olmadığını bile bile bu tür yollar göstermeleri çok şaşırtıcıydı.

Sonuç olarak Sayın Valimize Vakfın dağılmasının önüne geçmiş olması yüzünden teşekkürler ederim. DESAV dağılmaktan şimdilik kurtulmuştur, ancak küçük bir revizyonla oluşturulmuş yeni yönetimin bu olumsuz gidişatı önleyebilecekler mi bilemiyorum. İnşallah yanılıyorumdur diyerek kendilerine başarılar diliyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı