REKLAMI GEÇ

LEVENT BOZBAY’I ANARKEN

28 Kasım 2016 Pazartesi

Kimler geldi, kimler geçti diye düşününce, şaşırıp kalıyorum. Daha dün gibi birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla, bazen gülmüş, bazen de üzülüp geçmişiz. Her şekliyle güzel hatıraları bazen tatlı bazen de acıyla hatırlayıp anıyoruz.

Allah’ın kanunu bu, her fani gibi bir gün bu fani dünyayı terk edip gideceğiz. Bu kanuna karşı gelmeye hiçbir faninin hakkı yok. Bu yalan dünyada asıl olan iyi, sağlıklı ve yararlı olmaktır diye düşünerek yaşamaya çalışıyoruz.

Belediye Başkanı olarak Denizli’ye hizmet etmeye çalışırken, meclisimiz, iktidar ve muhalefet partileri olarak 31 kişiden oluşuyordu. Daha ilk dönemde Edibe Kızılelma ablamızı toprağa vermiştik. Dile kolay, eleştiri veya destekleri ile çalışmalarımıza katılan bu 31 arkadaşımızın yarıya yakınını yitirmişiz. Ancak bir tanesi var ki, sempatisi ve gençliği ile hepimizi derinden üzen Rahmetli Levent Bozbay’ı apayrı anmak isterim. Daha 25 yaşlarında belediye meclis üyeliği görevini, çok yönüyle başarılı ve olgun yaklaşımları ile yürütebilen ender arkadaşlarımızdandı. Her zaman güler yüzlü ve kendisine verilen görevleri hakkıyla takip edip sonuçlandıran ve fakat hiç karşılık beklemeden çalışan bir arkadaşımızdı Levent. Adı gibi levent bir insandı diyebilirim.

Eski imar yönetmeliğine göre şehirde yapılan binaların yüksekliği, binanın cephe aldığı yolun genişliğine göre tayin edilirdi. Mehmetçik Temel Eğitim Okulu karşısından, İstiklal Mahallesine doğru inen İnönü Caddesinde bu yönetmeliğe göre yapılar, 7 katlı olabiliyordu. Hiç unutamam ve kendisini gururla anarım. Bir defasında kendisinin bir önergesi ile bu cadde üzerindeki 5 katlı yapıların, 7 kata çıkması izni verilmesi isteniyordu. Önerge sahibi olarak kendilerinin bir binasını ilgilendiren önerge meclis imar komisyonuna havale edilince, gerek meclis içinden, gerekse dıştan sesler yükselmiş ve yoğunluk artıracak diye itirazlar ve ithamlar almış başını gidiyordu. Bu durum üzerine kendisini davet etmiş ve önergeyi kendisinin geri çekmesini rica etmiştim. Hiç itiraz etmeden hemen geri çekmişti. İmar uygulamalarında başımızdan geçen pek çok olayda karşı karşıya geldiğimiz olaylar ile bu davranışı karşılaştırdığımız zaman, kendisinin o yaşta ne boyutta bir olgunluk gösterdiği açıkça anlaşılacaktır.

Rahmetli Levent’in ailesinden öğrendiğime göre, kendisi, uzun süreli olmasa bile, zor bir tedavi dönemi geçirmiş. Önce başarılı geçen kalp ameliyatından sonra, çeşitli safhalarda ve belki de pek bilinmeyen reaksiyonlar yaşamış. En sonunda yoğun bakımda tedavi görürken enfeksiyon kapıp kurtulamayarak genç yaşta hakkın rahmetine kavuşmuş. Belki isyan değil ama, üzülmemek elde değil. Genç olduğu kadar gerçek bir levent görünümlü rahmetlinin böylesi talihsizlik dönemleri yaşaya yaşaya, ailesi ve yakınlarını da üzüntülere boğarak göçüp gitmesi, gerçekten kendisini tanıyan herkesi derinden üzmüştür.

Aynı zamanda başarılı bir iş adamı olan Rahmetli Levent Bozbay’a Allah’tan kana kana rahmetler diliyorum. Mekânının cennet olması dileklerimle, genç eşi ve evlatlarına sağlık, sabır ve metanetler temenni ederim. Toprağı bol olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı