REKLAMI GEÇ

NEV’İ ŞAHSINA MÜNHASIR (ÖZGÜN) BİR ADAM

15 Kasım 2016 Salı

Kendisini 1967 yılından beri tanrım. İnişli çıkışlı olsa bile, kendisiyle çok derin bir dostluğumuz vardır. Dile kolay, bu 40 yıllık bir dostluktur. İnişli çıkışlı dedim, çünkü kendisi ile bazen siyasî, bazen de sosyal yaşantımızdaki ilişkilerimizde çok zıt çizgilerde bulunmak zorunda kalmıştık. Her şeye rağmen akıllı bir ikilinin dostluğu olması sebebiyle bu ilişkiler, hiçbir zaman medenî çizginin dışına çıkmamıştır. İyi günümüzde veya kötü sayılabilecek günlerimizde bile hep, uygar ve çok sıkı köklü bir dost olarak kalabildiğim ayrıcalıklı kişilerden birisidir O.

Denizli özelinde belki de en güçlü ve donanımlı bir yüksek inşaat mühendisidir kendisi. O kadar tevazu sahibidir ki, belki bu yazım yüzünden bana kırılıp darılabilir bile. Olsun, doğru bildiğimizi öbür dünyaya saklayacak değiliz ya. Gerçekten bilgi ve deneyim gücüne rağmen paraya itibar edip, mesleğini ticarî çalkantılar içinde eritmemiş, mühendislik ilmini daha çok, gerekli yer ve ortamlarda kullanmasını bilmiştir.

Mesleğinin ilk yıllarını Devlet Su İşleri kadrolarında çalışarak geliştirmiştir. Devlet hizmetlerinden ayrılıp kendi bürosunu açarken, en yakın teşvik ve destekçisi ben olmuştum diyebilirim. Ne var ki, aradan geçen kısa bir süre sonrasında, kullanıldığı zannıyla aramıza kara kediler girmiş ve bir süre gizli gizli dargınlık dönemi yaşamıştık. Ama sonuçta her başımın dertte olduğu zamanlarda, kendisini hep yanımda hissetmişimdir.

Protokolün en ön saflarında yer almış olmasına karşılık, iş başa düştüğü zamanlarda kolları ve paçaları sıvayıp, her tür işin başına geçmekten hiç çekinmemiştir. Siyasî çalışmalarımızın birleştiği dönemlerde, bir ara yollarımız ayrılmış, O bir partinin saflarında en ön saflarda mücadele ederken, ben tamamen karşıt bir partinin mensubu olarak çalışmak durumunda kalmıştık. Ben Anavatan Partisi’nin adayı olarak belediye başkanlık mücadelesi verirken, O benim karşımda mücadele eden Doğruyol Partisi saflarında, yani en zorlu muhalifim olan safta mücadele etmişti. Hiç darılıp kırılmadan, düşmanca bir havaya girmeden uygarca mücadelemizin sonunda bizim parti seçimi kazanmış ve ben belediye başkanı olmuştum. O ise, Belediye meclisinin ana muhalefet partisi gurup başkanı ve sözcüsü olarak görev yapmıştı.

Belediye meclis çalışmalarını sürdürürken ne zaman sıkıntılı bir gündemle karşılaşsam, ilk yardım istediğim insan O olmuştu. Bir gün meclis gündemindeki önemli bir konuda kendi partililerimin bile karşı çıkabileceği bir durumdan endişeliydim. Konuyla ilgili olarak o kadar haklı olduğuma inanıyordum ki, herhangi bir terslik çıkmaması çok önemliydi. Bu bakımdan ilk aklıma gelen, muhalif gurubun peşinen ikna edilmesi olmuştu. Aklıma hemen O geldi ve kendisiyle bire bir konuşup, muhalif parti üyelerinden de destek istemiştim. Haklılığımıza O da kabul etmiş ve kendi gurubundan destek sağlayıvermişti.

1960 yıllarında inşa edilen Bayramyeri Camisi’nin mimari projesini, özel yaşantımın ilk projesi olarak ben hazırlamıştım. Caminin o zamana kadar o büyüklükte bir kubbeyi taşıyıp taşıyamayacağı endişeleri içerisinde, O’nun güçlü mühendislik bilgisi ile endişeler boşa çıkarılmış ve Bayramyeri Camii hala dimdik ayakta durmaktadır. Son dönemde Denizli’nin cami inşaatları ile hiçbir karşılık beklemeden ve bir işçi gibi çalışarak ilgilenmektedir. Ulu Cami inşaatında bir inşaat ustası gibi çalışmasına şahit olmuştum. Hatta Ulu Cami inşaatında çalışırken oldukça yüksek bir yerden düşüp önemli bir kaza geçirmişti. Bilindiği gibi, Denizli’nin o en görkemli camisinin bire bir uygulayıcısı O’dur.

Denizli’de pek çok önemli mühendislik abidelerinde adı ve imzası bulunan O, İnşaat Yüksek Mühendisi Hilmi Yağcıoğlu’dur ki, bugün doğup büyüdüğü hayata yüzünü dönmüş ve toprakla, tarımla uğraşarak, sağlıklı ve saygılı bir hayat sürmektedir. Daha nice yıllara sağlık ve mutlulukla yaşaması dileklerimle, mesleğinde olduğu kadar, her konuda titiz, ciddi ve örnek insan Hilmi Yağcıoğlu’na sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı