İçeriğe geç

Atasözleri ve deyimler nesneye dönüşüyor

Denizli’de liseliler “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında atasözü ve deyimlerden esinlenerek nesne tasarlayacak. Yarışma için son başvuru 27 Kasım 2025.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 16 Kasım 2025 - 15:37:07 Güncelleme: 16 Kasım 2025 - 15:37:08

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” çerçevesinde, anlamlı bir yarışma daha başlatıldı. Liseler arası düzenlenen Nesne Tasarım Yarışması, öğrencileri kültürel mirasımızın bir parçası olan atasözleri ve deyimlerle buluşturmayı hedefliyor.


Yarışmada öğrenciler, seçtikleri atasözü ya da deyimden yola çıkarak yaratıcı bir nesne tasarlayacak. Bu süreçte hem geleneksel sözlü kültürle bağ kuracak hem de hayal gücünü somut ürünlere dönüştürecek. Proje, öğrencilerin hem dil farkındalığını artırmayı hem de tasarım odaklı düşünmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir