Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi’ne sezonun ilk karı düştü
Ege Bölgesinin en büyük kayak merkezi olan, Denizli’nin Tavas İlçesi’nde bulunan Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi’ne yılın ilk karı düştü. Özellikle üst istasyonda etkili olan yağış, bölgeyi kısa sürede beyaza bürüyerek kış sporları tutkunlarını sevindirdi.
Ege Bölgesi’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Nikfer Bozdağ Kayak Merkezi, uzun süredir beklenen kar yağışına kavuştu. Sonbahar boyunca yaşanan kuraklığın ardından gelen yağış, özellikle 2419 metre rakımdaki üst istasyonda sabah saatlerinde etkisini artırarak bölgeyi tamamen beyaza bürüdü.
Şehir merkezinde yağmur yağarken, Tavas ilçesi sınırlarında yer alan Bozdağ’da karın başlaması hem vatandaşlarda hem de kış sporları tutkunlarında büyük bir sevinç yarattı. Kayak merkezinin canlı yayın kameralarına yansıyan görüntülerde, karın üst istasyonda sadece birkaç saat içinde zemini tamamen kapladığı görüldü. Bu hızlı değişim, Bozdağ’ın kış sezonuna hazırlandığının ilk işareti olarak değerlendirildi.
Uzun süredir yağış bekleyen bölge halkı, erken gelen karla birlikte umutlandı. Kayak ve snowboard meraklıları ise yağışın bu hızla sürmesi durumunda sezon hazırlıklarının hızlanacağını ve kayak merkezinin planlanandan daha erken açılabileceğini ifade ediyor.
Yetkililer, hava koşullarının ve kar kalınlığının düzenli olarak takip edildiğini, güvenli bir sezon açılışı için tüm hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
