İçeriğe geç

Çal’da mahallelinin “hafriyat tozu” isyanı

Belevi Mahallesi çevresinde faaliyet gösteren taş, kil ve kum ocaklarından çıkan hafriyat kamyonlarının oluşturduğu tozlar, mahalle sakinlerine zor günler yaşatıyor. Yetkililere seslenen mahalleli tozdan kurtulmak istiyor.

ALİ BİLGE
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 24 Eylül 2025 - 09:35:30 Güncelleme: 24 Eylül 2025 - 10:21:21

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Belevi Mahallesi, bölgede faaliyet gösteren taş, kil ve kum ocaklarından çıkan hafriyat kamyonlarının yarattığı toz bulutları nedeniyle zor günler geçiriyor. Mahalle sakinlerinin şikâyetleri giderek artıyor.

MUHTAR ALİ AYDEMİR’DEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Mahalle Muhtarı Ali Aydemir, çektiği videoyla yetkililere seslenerek sorunun acil çözülmesini istedi. Aydemir, “Yeni açılan şirket de var. Şu toza dumana bakınız; mahallenin içinden gidiyor bu tozlar, biz bu tozları yiyoruz. Ne meyve bahçemiz kaldı ne domatesler; üzüm bağları bembeyaz toz içinde. Rüzgâr estiğinde her taraftan toz alıyoruz. Asfaltımız patlıyor. Yetkililerden ivedi çözüm istiyoruz” dedi.

TARIMSAL VERİM DÜŞÜYOR

Mahallele sakinleri, toz yayılımının tarımsal verimi düşürdüğünü, ağaç ve ürünlerde zarar oluşturduğunu dile getirerek denetimlerin artırılmasını, kamyonların toz kontrolü için örtü ve sulama önlemlerinin uygulanmasını, hız sınırlarına ve alternatif güzergâh planlarına riayet edilmesini istiyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir