İçeriğe geç

Çardak ve Buldan’daki iki arazi orman vasfından çıkarıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Denizli’yi de ilgilendiren karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye’deki bazı yerler orman vasfından çıkarıldı. Çardak ve Buldan’da yüzölçümü 155 bin metrekareyi bulan iki arazi de listede yer alıyor.

AYCAN AYDOĞAN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 25 Aralık 2025 - 11:03:08 Güncelleme: 25 Aralık 2025 - 11:03:09

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Adana, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Konya, Mersin, Muğla, Trabzon ve Zonguldak’taki bazı araziler orman vasfından çıkarıldı.

Denizli’de de iki arazinin yer aldığı karar ile bu bölgeler orman vasfından çıkarıldı. Çardak’ın Hürriyet Mahallesindeki 151 bin 938 metrekare arazi ve Buldan’ın Yeni Mahallesindeki 4 bin 150 metrekare arazi orman vasfından çıkarıldı.

Karara göre vasfını kaybeden araziler hazine arazisi olarak tescillenecek. Kararda, “Orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılır” ibaresi yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir