İçeriğe geç

Restoranlarda servis, masa ücreti ya da kuver parası almak yasaklandı

Hayat pahalılığının artmasıyla birlikte restoranlarda başlayan ekstra ücret uygulamalarına engel geldi. Ticaret Bakanlığı, Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile servis ve masa ücreti ya da kuver adı altında para alınmasını yasakladı.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 30 Ocak 2026 - 10:12:39 Güncelleme: 30 Ocak 2026 - 10:12:40

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmenlik ile artık restoranlarda servis ücreti, masa ücreti ve kuver adı altında ücret almak yasaklandı.

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8’inci maddesinin altıncı fıkrası değiştirildi. Yeni yönetmelik ile tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi zorunluluğu geldi.

Ayrıca lokanta, kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde, tüketiciden servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ve benzeri herhangi bir isim altında ilave talep edilmeyecek.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir