İçeriğe geç

Eğitim-İş’ten okullara vaiz görevlendirilmesine tepki

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Gökhan Okulu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü için okullara 11 vaiz görevlendirilmesine tepki gösterdi, “Öğretmen ya da akademisyen yok muydu?” diye sordu.

BÜLTEN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 11 Mart 2026 - 14:19:15 Güncelleme: 11 Mart 2026 - 14:19:15

Yazılı açıklama yapan Okulu, “Bu konferansı düzenleyecek İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yetkin öğretmen yok mu ki bu yola gidilmiştir?

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde aynı düzeyde konferansı verecek akademisyen yok mudur?

Bu programın öğretmenleri itibarsızlaştırdığı, yetersiz görüldüğü algısı ortaya çıkmıştır. Çünkü bu tür etkinlikler pedagojik formasyon gerektirir. Görevlendirilen vaizin hangi pedagojik formasyon eğitimi vardır?

Okullar, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlandı da bizim haberimiz mi yoktur?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü bu uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz.

İstiklal Marşımızın, milli değerlerimizin anlatılacağı yerler okullardır. Okulların eğitim veren bireyleriyse öğretmenlerdir” dedi.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir