TBMM’de okul saldırıları için araştırma komisyonu kurulacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarını görüşecek. Salı günü Genel Kurul'da karar alınarak 3 ay görev yapacak olan araştırma komisyonu üyeleri belirlenecek.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine bu hafta Türkiye’yi yasa boğan saldırılar yer alacak. Genel Kurul’da salı günü okul saldırıları genel görüşmeye açılacak. Saldırılar için TBMM Araştırma Komisyonu kurulması teklifinin görüşülmesinden önce, siyasi parti temsilcilerine söz verilecek.
Sonrasında araştırma komisyonu için üye seçimi yapılacak. Maddenin görüşülmesinde tüm partilerin uzlaşı içinde olması bekleniyor. Seçilecek komisyon 3 ay görev yapacak. Saldırılarla ilgili tüm taraflar ve uzmanlar Meclis’te dinlenecek, saldırılar tüm yönleri ile araştırılarak tedbirler belirlenecek.
Meclis Genel Kurulu’nun hafta içindeki bir diğer gündemi 15 yaş ve altındakilere sosyal medya kısıtlaması getiren kanun teklifi olacak. Düzenleme ile çocukların internet ortamındaki zararlı içeriklerden korunması amaçlanıyor. Teklif ile annelerin doğum izni de 24 haftaya çıkarılacak.
