İçeriğe geç

Sakin Şehir unvanını turizme dönüştürmek isteyen Çameli’nin hedefi, “En iyi turizm köyü’

Sakin şehir unvanı alan Çameli’nde, bu unvanın turizmde değerlendirilmesi için çalışma yapıldı. Pamukkale Üniversitesi’nin akademik destek verdiği çalıştayda yeni hedefler belirlendi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan ilçeye “En İyi Turizm Köyü” unvanı alınması için hedefler koydu. İlçe bunun için yarışmaya başvuracak.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 1 Ekim 2025 - 14:10:15 Güncelleme: 1 Ekim 2025 - 14:10:16

Çameli, yakın zamanda Sakin Şehir unvanı aldı. Nüfus, kişi başına düşen açık alan, ulaşım gibi birçok kriteri yerine geçiren ilçe, şimdi bu unvanını turizme dönüştürmek istiyor.

Son yıllarda turizm atılımları yapılan ilçenin potansiyelinin yükseltilmesi için Pamukkale Üniversitesi’nin akademik desteğiyle çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda Çameli’nin tanıtım, pazarlama, markalaşma, yöresel ürünlerin pazarlanması, ulaşım-seyahat-altyapı, turizm ürünü oluşturma/geliştirme, kültür, gastro, agro ve alışveriş turizmi, doğa/eko, yayla, kırsal, kamp ve karavan turizmi, kış-yürüyüş-dağcılık-bisiklet-hava sporları ve spor turizmi gibi konulardaki potansiyeli masaya yatırıldı.

ÇAMELİ İYİ TURİZM KÖYÜ OLMAK İSTİYOR
 ‘Sakin Şehir Çameli Turizm Yol Haritası Çalıştayı’nın açılışında önemli konular gündeme geldi. Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, 2026’da 16 bin 500 turist hedefini ortaya koydu. Bertan ayrıca En İyi Turizm Köyü yarışmasına bsaşvuru sürecinin başladığını açıkladı.

Prof. Dr. Bertan, 2024 yılı verilerine göre Denizli’ye 2 milyon 49 bin turistin geldiğini, ancak sadece %32’sinin konakladığını belirtti. Çameli’de ise bu yıl 1.139 kişinin konakladığını, bunların büyük çoğunluğunun yerli turistlerden oluştuğunu ifade etti. İlçede ortalama kalış süresinin 2 gece olduğuna dikkat çeken Bertan, bu sürenin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve ilçenin potansiyelini gösterdiğini dile getirdi. Bertan 2026 yılı 16 bin 500 turist hedefi konulduğunu da belirtti.  Çameli’nin “En İyi Turizm Köyü” yarışmasına başvuru yapılması için hazırlıkların başladığını açıklayan Bertan, “Elmalı Mahallesi için yeryüzü pazarı ve gastronomi turizmi gibi projeler üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

ÇAMELİ’NİN TURİZMİ İLÇEYİ KALKINDIRACAKTIR
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı yaptığı konuşmada şunlara değindi: “Bugün burada, ilçemiz Çameli’nin kırsal turizm potansiyelini değerlendirmek ve geleceğe dönük adımları konuşmak üzere bir araya geldik. Çameli, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve sakin yaşamıyla kırsal turizm açısından ülkemizin en avantajlı bölgelerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Son 20 yılda ilçemiz, şehirleşme, kalkınma ve özellikle turizm altyapısı anlamında önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bu süreçte Çameli Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Arslan’ın özverili çalışmaları ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği büyük rol oynamıştır. Artık Çameli’de turizmi konuşur, planlar ve yön verir hale geldik. Gastronomi, doğa turizmi ve kırsal turizm başta olmak üzere birçok alanda ciddi bir potansiyele sahibiz. Düzenlenen bu çalıştay, ilçemizin turizm vizyonuna katkı sunmuş, değerli fikirlerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Gördüğümüz ışık bize gösteriyor ki, Çameli turizmden ekonomik fayda sağlayacak; halkımız için yeni gelir kapıları ve istihdam olanakları doğacaktır. İnanıyorum ki, bu çalışmalar kısa vadede somut sonuçlar doğuracak ve önümüzdeki yıllarda Çameli, kırsal turizmin örnek gösterilen merkezlerinden biri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, çalıştayımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

“ÇALIŞTAY YOL HARİTASI OLACAK”
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “2014 yılında göreve geldiğimizde Çameli için iki ana hedef belirledik: Tarım ve turizm. Bugün geldiğimiz noktada, bu iki alanda da önemli mesafeler kat ettik. Çameli, pandemi süreciyle birlikte doğal yapısı, yayla iklimi ve sakin yaşamıyla daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu da ilçemizi turizm açısından cazip bir merkez haline getirdi. Fethiye’ye yakın konumumuz, 1300 rakımlı temiz havası ve özgün kültürümüzle artık turizmden gelir elde eden bir ilçe olduk. Taş Konaklar gibi projelerle başladığımız bu yolculukta, artık birçok küçük aile işletmesi turizmle kalkınmaya başladı. Sakin Şehir (Cittaslow) unvanını alarak da uluslararası bir kimlik kazandık. Yamaç paraşütü, yayla turizmi, gastronomi ve doğa sporları gibi birçok alanda öne çıkıyoruz. Ancak daha fazla yatak kapasitesine, yeni işletmelere ihtiyacımız var. Belediye olarak her türlü yatırımın önünü açmaya hazırız. Bu çalıştay da bizim için bir yol haritası olacak. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, turizmde Çameli’nin geleceğine inandığımı belirtmek istiyorum.”

ÇAMELİ’NE TURİZM BÖLÜMLERİ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Çameli, doğası, kültürel zenginliği ve son dönemde kazandığı Sakin Şehir unvanıyla Denizli’nin parlayan değerlerinden biridir. Yıllardır yakından takip ettiğim ve birçok kez ziyaret ettiğim bu güzel ilçenin geldiği noktadan gurur duyuyorum. Yapılan yatırımlar ve projeler, ilçeyi sadece tarımda değil, turizmde de ön plana çıkarıyor. Taş Konaklar gibi projelerle turizm altyapısı güçlendirilmiş, yaylacılık ve gastronomi gibi alanlarda ciddi potansiyel oluşmuştur. Bu gelişmelerin artarak devam edeceğine inanıyorum. Üniversite olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız. Özellikle Çameli Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci sayısının artması ve gelecekte turizmle ilgili yeni bölümlerin açılması yönünde çalışmalarımız olacak. İlçedeki öğrencilere sahip çıkmak da hepimizin görevi. Çameli halkının misafirperverliğine güvenimiz tam. Yaylacılıkta da Çameli’nin Türkiye’nin öncü yerlerinden biri haline geldiğini görüyoruz. Bu nedenle ilçeye olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyebilirim. Üniversite olarak akademik ve sosyal katkılarımız sürecek. Bu çalıştayın da Çameli’nin turizm geleceğine ışık tutacağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

One comment on “Sakin Şehir unvanını turizme dönüştürmek isteyen Çameli’nin hedefi, “En iyi turizm köyü’”

  1. VAY BE BAK SEN BELEDİYE BAŞKANINA 2014 DEN BERİ BAYA İŞ YAPMIŞ AMA DAHA BELEDİYE BİNASININ ASANSÖRÜ YOK NE HABER SAYIN BAŞKAN DEDİĞİNLE İCRAATIN BİRBİRİNİ TUTMUYOR LÜTFEN ASANSÖR YAP SONRA DİĞER PROJELERİNİ GÖRELİM DEMİ ASANSÖR NERDE HAA BİNA ESKİ ADAM DENİZLİDE YOLA YAPTI BİNA YOK FEN İŞLERİNİ DEĞİŞTİR ACİZANE TAVSİYEM

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir